Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tecavüzcü ve tacizci Harvey Weinstein’ın taciz ettiği kadınlar Weinstein’a karşı birleşti.

Film piyasasında sahip olduğu gücü cinsel taciz ve tecavüz etmek için kullandığı ortaya çıkan müptezel Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein’ın mağdur ettiği kadınlar birleşti ve 82 kişilik bir liste yayınlayarak olayın boyutlarını kamuoyuyla paylaştı.

Weinstein tarafından 90’lı yıllarda taciz edildiğini daha önce ifşa eden oyuncu ve yönetmen Asia Argento’nun twitter hesabından duyurduğu bu listede isimlerini vermemeyi tercih edenler olduğu gibi, yaşadıklarının detaylarını paylaşanlar da var.

https://twitter.com/AsiaArgento/status/924288840310906880

 

Liste, 65 yaşındaki Weinstein’ın sadece film yıldızlarına değil, yapım şirketlerindeki ofis çalışanlarına da sarkıntılık ve tecavüz ettiğini de ortaya koyuyor. Şimdilik sektör içindeki çeşitli kurullardan kovulan Weinstein hakkında Londra ve New York’ta adli soruşturma da yürütülüyor. 300 Oscar adaylığının 81’ini kazanan Weinstein’la ilgili iddiaların buz dağının görünen yüzü olduğunu söyleyen Hollywood’daki bazı gruplar, daha önce hakkında taciz iddiaları çıkmış olan Bill Cosby ve Roman Polanski gibi isimler hakkında da benzer adımlar atılmasını istiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.