Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanal D: İstifa sırası Gaziantep, Antalya, Trabzon, Ordu, Uşak, Nevşehir ve Afyon belediye başkanlarında

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başta olmak üzere beş il belediye başkanının istifasının istendiği haberini ilk kez duyuran Kanal D muhabiri Seçil Özer, AKP’li yedi il belediye başkanının istifasının istendiğini söyledi. Özer’in, belediye başkanlarının istifasının istendiğini söylediği iller ve başkanlar şunlar:

Gaziantep: Fatma Şahin
Antalya: Menderes Türel
Trabzon: Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu
Ordu: Enver Yılmaz
Uşak: Nurullah Cahan
Nevşehir: Hasan Ünver
Afyonkarahisar: Burhanettin Çoban

Belediye Başkanlarının istifalarının istendiği illerden Gaziantep, Antalya, Trabzon ve Ordu büyükşehir statüsünde. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığını eski bakanlardan Fatma Şahin yürütüyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada istifasının ima edilmesinin bile yeterli olduğunu hemen istifa edebileceğini söylemişti.

2 Ekim 2017 akşamı Kanal D haberde muhabir Seçil Özer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in istifasını istediğini söylemişti. Bu haberin ardından sırasıyla Niğde, Bursa, Ankara ve Balıkesir belediye başkanları istifa etmişlerdi. Bu istifalardan önce de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş istifa ederek görevlerinden ayrılmışlardı.

 

 

 

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.