Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reza Zarrab’ın nerede olduğu belli değil

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla ABD’de tutuklu bulunan Türkiye ve İran vatandaşı Reza Zarrab’ın nerede olduğu konusunda belirsizlik var. Zarrab’ın Türkiyeli avukatı Şeyda Yıldırım, Zarrab’ın serbest bırakıldığı yönündeki bilgileri doğrulamadı ancak “bize de beş gündür bilgi vermiyorlar, haber alamıyoruz” dedi. Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı Federal Cezaevleri Bürosu’nun internet sitesindeki resmi kayıtlarda, ‘09135-104’ kayıt numaralı Reza Zarrab 8 Kasım 2017 tarihinde cezaevinden tahliye edilmiş görülüyor. New York Güney Bölgesi Federal Başsavcılığı sözcülerinden ise “Zarrab hâlâ gözaltında” açıklaması geldi.

Reza Zarrab’ın 27 Kasım 2017’de jurili duruşması başlayacak. Zarrab’ın avukatları Eylül ayının başından beri duruşmalara katılmıyorlar. Reza Zarrab’ın Amerikalı avukatları, 6 Eylül tarihinde açıklanan ve eski bakan Zafer Çağlayan’ı da sanık olarak gösteren son iddianameye de itirazda bulunmadılar.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.