Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’deki davada Zarrab, savcılığın en önemli tanığı olarak bugün ya da yarın ifade verecek

ABD merkezli haber ajansı Bloomberg ve davayı yakından takip eden New York Times muhabiri Benjamin Weiser’in aktardığına göre Reza Zarrab, New York’ta görülen davada savcılığın en önemli tanığı olacak.

Dava öncesinde konuşan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatı Robert Fettweis, “Zarrab, savcılığın en önemli tanığı olacak” dedi.

Dün jüri üyelerinin tespit edildiği davada bugün duruşmaya başlanacak. Öte yandan, Atilla’nın avukatlarının davanın iki hafta ertelenmesi yönündeki talebi de hakim tarafından reddedildi. Böylece yargılama bugün başlayacak.

New York Times muhabiri Weiser’ın aktardığına göre, savcı Zarrab’ın yarın tanık olarak Atilla aleyhinde ifade vereceğini söyledi.

Yargıç Richard Berman’ın, “Mahkemeye kim gelecek?” sorusunu yanıtlayan Savcı, “Reza Zarrab suçunu kabul etti ve Atilla’ya karşı tanıklık yapmak üzere bugün ya da yarın mahkemeye getirilecek” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.