Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP ile AKP seçim ittifakı modeli arayışında

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yüzde 10 seçim barajını tartışmaya açmasıyla AKP ve MHP arasında seçim ittifakına ilişkin Ankara merkezli haberler gelmeye başladı. AK Parti’nin yüzde 10 seçim barajının düşürülmesine mesafeli yaklaşmasıyla iki parti arasında seçim ittifakına ilişkin modeler üretilmeye başlandı.

İttifak için isim bile belirlendi

CNN Türk Ankara Haber Müdürü Dicle Canova, haberinde MHP’nin seçim ittifakına ilişkin bir model hazırladığını yazdı. Modele göre oy pusulasında oluşacak ittifakın adı yazılacak. İttifakın altındaysa her iki partinin logosu yer alacak. Milletvekili listeleri ise iki partinin adaylarından oluşacak. Canova’nın haberine göre ittifak için bazı isimler de belirlendi.

Belirlenen isimler:

– Yerli ve Milli İttifak

– Milli İttifak

– Milli Hedef İttifakı

MHP’nin hazırladığı seçim modelinde yüzde 10 seçim barajı korunuyor. Aynı gün yani 30 Kasım 2017 Perşembe günü Reuters muhabiri Ercan Gürses de seçim ittifakına AKP’nin yaklaşımını konu alan bir habere imza attı. Gürses haberinde AKP’nin seçim ittifakına olumlu yaklaştığını yazdı. Gürses haberinde AKP’nin seçim sisteminde bir değişiklik olmadan yüzde 10 seçim barajının düşürülmesini istemediğini de yazdı.

Erdoğan kurmaylarıyla ittifakı konuşacak

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma günü (bugün) parti yöneticileri ile İstanbul’da bir araya gelip ittifakı içeren seçim modeli üzerine bir toplantı yapma kararı aldı.

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.