Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Felsefeci Ömer Naci Soykan hayatını kaybetti

İki yüzü aşkın makale ve çevirileri, kaleme aldığı 17 kitabı ile Türkiye ve dünya felsefe literatürüne önemli katkıları olan Prof. Dr. Ömer Naci Soykan bu sabah hayatını kaybetti.

1945 yılında Rize’de doğan Ömer Naci Soykan, 1965-1971 yılları arasında İstanbul Üniversitesinde Felsefe, Sosyoloji, Yunanca ve Latince eğitimi aldı. 1969 yılında Hamburg Üniversitesine konu öğrenci olarak gitti ve Felsefe eğitimine devam etti. 1982 yılında “Schelling’de Varlık ve Sanat Formları” teziyle doktorasını tamamladı. Aynı yıl Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi dersler vermeye başladı. 1984 yılında İnönü Üniversitesi Sosyoloji bölümünde  Yardımcı Doçent olarak çalıştı. 1986 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümüne geçti. 1988 yılında Doçent 1996 yılında Profesör oldu. 2006 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümünü kurdu. 2013 yılında emekli olana kadar bu bölümde çalışmalarına devam etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.