Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de Cumhuriyetçilerin kalesi Alabama’da 25 yıl sonra Demokratlar kazandı

ABD’de muhafazakâr Cumhuriyetçilerin kalesi olarak bilinen Alabama Eyaleti’nde düzenlenen Senatör seçiminde 25 yıl sonra ilk defa Demokrat aday kazandı.

Seçimler, eski Alabama Senatörü Jeff Sessions’ın Adalet Bakanlığı’na getirilmesiyle boşalan Senato koltuğu için yapıldı. Zorlu geçen yarış sürecinde Cumhuriyetçi aday Roy Moore, genç kızlara yönelik cinsel taciz suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Donald Trump’ın sıkı bir şekilde desteklediği Moore’un Müslüman düşmanı ve ırkçı söylemleri seçim kampanyasına darbe vurdu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 28 puan farkla kazandığı muhafazakâr Alabama’da seçimi Demokrat aday Doug Jones’un kazanması ABD’deki Demokratlarca coşkuyla karşılandı.

Yüzde 48.8’e karşı yüzde 49.5 oyla Jones’un kazanmasıyla Senato’da Cumhuriyetçilerin sandalye sayısı 51’e gerilerken Demokrat Parti’ninki 49’a çıktı.

Donald Trump, Twitter’dan paylaştığı mesajla Jones’u kutladı.

Eski savcı olan Jones geçmişte, 1963 yılında siyahların bir kilisesini bombalayıp dört kız çocuğunun ölümüne neden olan iki Ku Klux Klun üyesinin 40 yıl sonra yargılanıp ceza almasını sağlamıştı. Bu durumun Alabama’nın siyah seçmeninin Demokratlar lehine sandığa gitmesinde etkili olduğu söyleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.