Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berkin Elvan davası 27 Şubat’a ertelendi, mahkeme emniyeti uyardı

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeği nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili davanın dördüncü duruşmasında ara karar açıklandı. Dava, 27 Şubat 2018 tarihine ertelendi, mahkeme tanıkların duruşmada hazır edilmesi için emniyeti uyardı.

Duruşmaya CHP İstanbul Milletevekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, Taksim Dayanışması üyeleri, Berkin Elvan’ın ailesi ve yakınları katıldı.

Berkin Elvan’ın vurulma görüntülerin izlenmesi sırasında Gülsüm Elvan fenalaştı. Av. Can Atalay “Bu gösterdiğiniz görüntüler Berkin’in vurulmasından 4 dakika öncesine ait. TÜBİTAK bu anı hiç görmemiş. Dahası diğer görüntüleri de kötüleştirmiş aslında” dedi.

Av. Çiğdem Akbulut ise “Berkin’in vurulduğuna dair 61 saniyelik görüntü var. 18 saniye içinde Berkin’in düştüğünü ve 5 kere arka arkaya Berkin’e doğru ateş edildiğini görüyoruz. Tam düştüğü an mevcut. Bu olaydan sadece eylemi doğrudan gerçekleştiren Sanık Fatih degil, emri veren, orada bulunan, arka arkaya 5 ateşi yapan zetciler, olaya müdahale etmeyen polisler… Bu dosyanın kasten suçu işleyen failleridir. Görüntülerin ham hali TÜBİTAK’ın iyileştirme yaptığı görüntülerden daha net” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.