Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zarrab-Atilla davasında son sözler söylendi jüri kararı bekleniyor

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın sanık olarak yargılandığı İran’a yönelik yaptırımlarının delindiği iddiasıyla ABD’de görülen davada oturumlar sona erdi. 16 oturum yapılan davada dün (Salı) savunma ve savcı son sözlerini söyledi. Sanık Hakan Atilla’nın savcının sorularını yanıtlamasının ardından savcılık iki, savunma ise bir defa söz aldı.

Savcı: “Atilla yalan söyledi”

Hakan Atilla son günde kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Atilla, İran’a yönelik yaptırımların delinmesi ile ilgili hiçbir toplantıda yer almadığını ve bu konuda bir talimat vermediğini tekrar etti. Atilla’nın sorgusunun bitmesinin ardından savcı yardımcısı Michael Lockard davayı “Atilla’nın birkaç milyar dolarlık yaptırım delme düzenini örtbas etmek için söylediği yalanlar hakkında bir dava” olarak niteledi. Lockard, Atilla’nın kendini önemli, görevini önemsizmiş gibi göstermek için de yalan söylediğini de iddia etti. Daha sonra savunma adına son sözü söylemek üzere Atilla’nın avukatlarından Victor Rocco söz aldı.

Savunma: “Rüşveti alan Hakan Atilla değil Süleyman Aslan”

Rocco savunmasında savcılığın Atilla’nın suçunu “makul şüphenin ötesine taşıyamadığını davanın Reza Zarrab’ın şovuna dönüştüğünü” söyledi. Rocco, “Atilla’nın davada suçlanan diğerler isimler gibi rüşvet almayan çalışkan, dürüst bir adam olduğunu” belirtti. Savunma avukatı Rocco, “Reza Zarrab kime gidiyordu? Satın aldığı adama gidiyordu. Doğrudan Süleyman Aslan’a gidiyordu. Whatsapp ve Viper’da genç aşıklar gibiydiler.” İfadesini kullandı. Savcılık makamı adına savunmanın ardından tekrar kürsüye gelen savcı yardımcısı Sid Kamaraju da Hakan Atilla’nın yalan söylediğini ve suçlu olduğunu söyledi.

Bundan sonra ne olacak?

Yargıç Richard Berman’ın, bu sabah duruşmalarla ilgili jüri heyetini bilgilendirmesi ve dosyayı teslim edip karar için yetkilendirmesi bekleniyor. Bu aşamadan sonra söz sırası on iki kişilik jüri heyetinde olacak. Jüri heyeti aralarında tartıştıktan sonra Atilla’nın suçlu olup olmadığına karar verecek.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.