Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski golcü George Weah, Liberya’nın yeni başkanı oldu

Batı Afrika ülkesi Liberya’da başkanlık seçimlerinin ikinci tur oylamasının sonuçlarına göre ünlü futbolcu George Weah yeni Devlet Başkanı seçildi.

Ekim ayında yapılan ve usulsüzlük iddialarının gölge düşürdüğü birinci tur oylamasının ardından Liberya Yüksek Mahkemesi, soruşturmalar sonuçlanana dek ikinci tur oylamasını ertelemişti. Salı günü yapılan ikinci tur seçimleri sonucunda, Liberya’da 12 yıldır görevini sürdüren Afrika’nın ilk kadın devlet başkanı Ellen Johnson Sirleaf’in yerine ünlü futbolcu George Weah seçildi.

51 yaşındaki eski futbolcu ve Liberya Senatörü George Weah’ın 73 yaşındaki Başkan Yardımcısı Joseph Boakai ile yarıştığı seçimde Weah, oyların yüzde 60’dan fazlasını alarak rahat bir şekilde kazandı.

weah 2

1990’lı yıllarda PSG, Monaco, AC Milan, Chelsea, Manchester City ve Marsilya gibi Avrupa’nın üst düzey futbol takımlarında forma giyen Weah, kariyeri boyunca çıktığı 411 maçta 193 gol attı. 1995 yılında FIFA Yılın Futbolcusu ve Altın Top ödüllerini kazanan Weah, bu ödüllere layık görülen ilk Afrikalı futbolcu oldu. Başarılı kariyerinde çok sayıda gol atan ünlü forvet, 1994-1995 sezonunda da UEFA Şampiyonlar Ligi gol kralı olmuştu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.