Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’nin yeni eşbaşkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan oluyor

Hafta sonu gerçekleşecek HDP 3. Olağan Kongresi için eşbaşkanlar belirlendi. Kadın eşbaşkan olarak TBMM Başkanvekili Pervin Buldan seçilirken erkek eşbaşkanın da Sezai Temelli olacağı belirtildi. 

Kadın eşbaşkan için HDP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan’ın ismi geçen hafta kesinleşmişti. Kongre öncesi devam eden toplantılar sonucu erkek eşbaşkan için ise Ekonomiden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sezai Temelli’nin ismi üzerinde karar kılındı.

Sezai Temelli 7 Haziran 2015 genel seçiminde İstanbul Milletvekili seçilmiş, 1 Kasım seçimlerinde parlamentoya girememişti. Temelli, KHK ile görev yaptığı İstanbul Üniversitesi’nden ihraç edilmişti.

Kongreye üç gün kaldı ve 20 kişilik hazırlık komisyonu, çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdi. Eşbaşkanları ise hazırlık komisyonundan belirlenmiş 5 kişilik mutabakat komisyonu belirliyor.

Serpil Kemalbay, HDP Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamayla Buldan ve Temelli’nin adaylığını duyurdu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.