Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yazar ve psikiyatr Prof. Engin Geçtan hayatını kaybetti

 

Türkiyenin en önemli psikiyatri profesörlerinden, romancı ve yazar Engin Geçtan vefat etti. Uzun yıllar ODTÜ, Ankara, Boğaziçi ve Marmara Üniversitelerinde öğretim üyeliği yapan Geçtan aynı zamanda mesleğinin duayeni bir klinik psikoterapistti ve yaşamı boyunca yazmaya ve üretmeye devam etti. ‘İnsan Olmak’, ‘Varoluş ve Psikiyatri’, ‘Psikodinamik Psikiyatri ve Normaldışı Davranışlar’ ve ‘Psikanaliz ve Sonrası’ kitaplarının yanı sıra ‘Dersaadet’te Dans’, ‘Bir Günlük Yerim Kaldı İster misiniz?’, ‘Kırmızı Kitap’, ‘Kızarmış Palamutun Kokusu’ ve ‘Tren’ adlı romanları yayınlandı. Geçtan ‘Hayat’, ve ‘Kimbilir’ gibi kitaplarında ise psikanalize ve ülkemizde yaşanan kaotik toplumsal süreçlere bakışını yazmıştı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.