Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berkin Elvan davasının beşinci duruşması tanık ifadeleriyle başladı

Berkin Elvan davasının beşinci duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görülüyor. Dava öncesinde adliye önünde açıklama yapan Elvan ailesi, “Evlatlarımızı unutturmayacağız, adalet istiyoruz” dedi. Duruşma tanık ifadeleriyle başladı.

Duruşma öncesi açıklama yapan Sami Elvan “Bugün SEGBİS yöntemiyle polislerin ifadesi alınacak. Bekleyip göreceğiz. İstiyoruz ki katiller karşımıza çıksın. İstediğimiz tek şey var, o da adalet” dedi. ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu davaya katılanlar arasında.

Dava tanıkların dinlenmesiyle başladı. Tanık Asaf Keşküloğlu, “Berkin’i vuran esmer biriydi. Emir veren ise sarışın biriydi. Bir kişi daha vardı bizi hedef alıp vuran. Berkin vurulduktan sonra, biz de hastaneye kaldırdık. Berkin’i vuran eli sargılı kişi sanık Fatih Dalgalı’ya benziyor” diye ifade verdi, sanık Fatih Dalgalı ise “100 metre mesafeden kimse kimsenin yüzünü göremez” diye konuştu.

Diyarbakır’dan SEGBİS ile duruşmaya katılan tanık polislerden Mesut Çiftçi de izletilen görüntülere dair “Diğerini seçemiyorum ama kolunda sargı olan sanık Fatih Dalgalı’ya benziyor” dedi.

Hastanede memur olarak çalışan tanık, Berkin Elvan’ın üstünde bulunan eşyaların tutanak altına alınmasından sonra imza karşılığında teslim aldığını belirtti. Sami Elvan bunun üzerine “Avukatlara bilgi vermeden beş dakika içinde bize nasıl kıyafetleri teslim ettiler?” diye sordu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.