Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi Arabistan tarihinin ilk kadın bakanı atandı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, yayımladığı kararname ile genelkurmay başkanı ve kara kuvvetleri komutanını emekliye sevk ederken, birçok bakan yardımcısı ve üst düzey yetkiliyi de görevden aldı.

Suudi Arabistan’ın resmi haber ajansı SPA tarafından, pazar günü yayımlanan kararnamede Genelkurmay Başkanı General Abdul Rahman bin Salih el Bunyan’ın görevine son verilerek, yerine General Fayyad el Ruvayli’nin atandığı belirtildi.

Kararnameyle, kara kuvvetleri ve hava savunma komutanları da görevden alınırken, birçok bakanlıkta da üst düzey değişiklikler yapıldı.

Yapılan değişiklikler kapsamında Dr. Temadır bin Yusuf er-Remah, Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakan Yardımcısı olarak atandı. Bakan yardımcılarının, bakan statüsünde görev yaptığı Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı’nda, Dr. Tameder bu kararname ile beraber Suudi Arabistan’ın ilk kadın bakanı olarak tarihe geçmiş oldu.

bakan

SPA tarafından yayımlanan haberde, Kral Selman bin Abdülaziz’in Savunma Bakanlığı programını geliştirme vizyonunu imzaladığı da belirtildi. Kararnamenin nedeni ve zamanlaması hakkında detaylı bilgi verilmezken, kararlar Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın son dönemde yaptığı kadro değişiklilerin devamı olarak nitelendiriliyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.