Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ”Salih Müslim nereye giderse gitsin peşini bırakmayacağız”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yarın Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile buluşacağını ve PYD eski eş başkanı Salih Müslim konusunu gündeme getireceğini açıklayan Çavuşoğlu, ”Salih Müslim nereye giderse gitsin peşini bırakmayacağız. Çabalarımız Çekya ve Almanya ile sınırlı değil. İade talebinde bulunacağız. Tüm aldığımız kararları aktararak resmi olarak her ülkeden isteyeceğiz” dedi. Çavuşoğlu, ABD ile normalleşme mekanizmaları kurulması konusuna da değindi ve ilk toplantının 8-9 Mart’ta ABD’nin başkenti Washington’da gerçekleştirileceğini, kendisinin de 19 Mart’ta Washington’a gideceğini duyurdu: ”İki dışişleri bakanının başkanlığında konuları değerlendireceğiz. Gündemde Menbiç, terörle mücadele ve YPG’ye verilen silahların geri alınması gibi konular olacak.”

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Albay Robert Manning’in YPG yöneticilerinden Ferhad Abdi Şahin’den ”General Mazlum” diye söz etmesine ve Afrin operasyonu eleştiren sözlerine ise Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy’dan yanıt geldi. Aksoy açıklamasında,  “Pentagon Sözcüsü, Afrin açıklamasıyla saçmalamaya devam etmiş. ABD’den beklentimiz belli, YPG silahları teslim etsin. Konu 8-9 Mart’ta ele alınacak. İdlib ve Fırat Kalkanı bölgesinde 9 noktaya 170 bin kapasiteli kamp kurulacak” sözlerini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.