Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIFA 2019’da Kadınlar Ligi’ni başlatıyor

FIFA Başkanı Gianni Infantino, kadın futbolu için uluslararası düzeyde düzenlenecek turnuvaların projelerini yönetim kurulunun onayına sunuyor. 

Öneriye sunulan kadın liginin, 16 kadın milli takımı için uluslararası bir turnuva olması düşünülüyor. Kasım 2019’da yapılması planlanan turnuva ile kadınları futbola dahil etmek amaçlanıyor. FIFA Başkanı Infantino, 2015 yılında yönetimin başına gelmeden önce kadın futbolunun görünürlüğünü, kalitesini ve cazibesini arttırmak için ayrıca açıklamalarda bulunmuş ve kadın futbolu için projeler üreteceklerini ifade etmişti.

FIFA, kadın futbolunun dünya çapında gelişimini teşvik etmek ve ülkelerden en iyi performans gösteren takımlara şans tanımaları için dört bölgesel lig eklemeyi planlıyor. Kadın milli takımlarının oynayacağı format için ise, 16 takımın bölüneceği 4 grup içinden çıkacak takımların eleme usulü, kupa için yarışacakları klasik bir turnuva planlanıyor. Bölgesel Ligler’de ise o bölgede bulunan kadın futbol takımlarından kurulacak klasik bir lig sistemi geliştirilecek. Kadın futbolu projesinin ardındaki fikir ise, Kadınlar Futbol Dünya Kupası ve Olimpiyatlar’daki kadınlar futbol müsabakalarını, en az erkeklerin karşılaştığı müsabakalar kadar ilgi çekici kılmak ve finansal olarak gelişmelerini sağlamak. Dünya üzerinde kadın takımlarının oynayabileceği bu büyüklükte bir turnuva ya da etkinlik bulunmuyor. 

FIFA uluslararası düzeyde düzenlediği turnuvalarda takım ve katılım sayısını arttırarak finansal gelirlerinde artış sağlamak istiyor. Kadın futboluna olan maddi desteğin de artmasını, sponsorlukların ve reklam gelirlerinin artması amaçlanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.