Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emekli Büyükelçi ve MHP eski Milletvekili Deniz Bölükbaşı hayatını kaybetti

MHP eski Milletvekili, emekli büyükelçi Deniz Bölükbaşı, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybetti.

Deniz Bölükbaşı, 25 Ekim 1949’da Ankara’da doğdu. Aslen Kırşehirli ve siyasetin içinden bir aileden gelen Bölükbaşı, Demokrat Parti’den ayrılarak Millet Partisi’ni kuran Hacı Osman Bölükbaşı’nın oğludur.

TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, 1973 yılında Dışişleri Bakanlığı’nda göreve başladı. Atina ve Bonn Büyükelçilikleri’nde elçi müsteşarlığı görevlerinde bulunduktan sonra, Lizbon’a büyükelçi olarak atandı. Lizbon’daki görevinin ardından Dışişleri Bakanlığı’nda Birinci Hukuk Müşavirliği görevini yürüttü. Bu görevinden sonra dönemin Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli’nin Dış Politika Başdanışmanlığı’na atandı. Cenevre Dünya Ticaret Örgütü Türkiye Daimi Temsilcisi olarak faaliyetler yürüttü. Bürokratik kariyerinin en sonunda Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından ABD ile yürütülen 1 Mart Tezkeresi öncesi görüşmelerde Türk heyetine başkanlık etti.

Osman Bölükbaşı aynı zamanda “Osman Bölükbaşı: Türk siyasetinde Anadolu fırtınası”, “1 Mart Vakası” adlı kitapların yazarıdır.

Siyasi Hayatı

2007 seçimlerinde  Milliyetçi Hareket Partisi tarafından milletvekili adayı olarak gösterilmiştir. Ankara 2. bölgeden 1. sıradan milletvekili olmuştur. Milletvekilliğinin yanısıra, MHP Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) da görev almış ve ilk MYK toplantısında Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilmiştir.

Deniz Bölükbaşı, 21 Mayıs 2011 tarihinde ortaya çıkan, yaşandığı dönemde büyük sansasyon yaratan kaset iddiaları nedeniyle partideki görevlerinden istifa etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.