Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden genç kadın okulu önünde anıldı

Ankara’da okul gezisinde olduğu sırada intihar ettiği iddia edilen Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Başak Alara Karademir’in ölümünde şüphe olduğu iddiası bir süredir gündemde. Karademir’in arkadaşları ve Üniversiteli Kadın Dernekleri, okulu önünde Alara’yı anarken yaptıkları basın açıklamasında olayın aydınlatılmasını istediklerini dile getirdi.

Üniversiteli Kadın Derneklerinden Esin İzel Uysal olaydaki şüpheli noktaların aydınlatılması gerektiğini ve kadınların bu davayı dikkatle izleyeceğini belirtti.

kültürtivit

Karademir’in ölümünün ardından otopsi sonucu beklenirken İstanbul Kültür Üniversitesi resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Karademir’in ölümüne dair mesaj yayınlarken, öğretim üyesi H.A.G’ün görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Bu konuda daha önce yaptığımız haber için tıklayınız.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.