Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP, İYİ Parti ve Saadet’in gençlik kolları başkanları ittifaka sıcak

CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi gençlik kolları başkanları Bilgi Üniversitesi’nde gençlerin karşısına çıktı. Her üç temsilci de ittifak mesajı verdi.

Yer, İstanbul’daki Bilgi Üniversitesi’nin Santral Kampüsü. Kampüsün en büyük salonunu üniversitenin siyasete meraklı gençleri doldurmuş. Karşılarında AKP’ye muhalefet eden üç partinin; CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin gençlik kolları başkanı var. Toplantıyı düzenleyen, üniversitenin Atatürkçü Düşünce Kulübü.

İlk sözü Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Salih Akyüz aldı:

“Bu sistemde kim iktidara gelirse gelsin, zulüm eden, ötekileştiren oluyor. Sorun sistemin kendisindedir” sözleriyle konuşmasına başlayan Akyüz, gençlere karşı konuştuğunun farkında olarak konuşmasını istihdam ve gençlerin gelecek kaygılarına getirdi:

“Bugün birçok kadroda istihdam meselesi açıldığında karşımıza çıkan engel mensubiyet. Oysa liyakat aranmalı. Gençlerimize umut ve ufuk verme zorunluluğumuz var.”

İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı  Osman Ertürk Özel, altı aylık bir parti olduklarını hatırlattı ve kendilerine bakışı şöyle özetledi:

“Bize bakınca CHP görenler var, evet biraz benziyoruz ama CHP değiliz. Bize MHP kadrolarından kurulduğu için MHP diyenler var, ancak MHP değiliz. Bizi hatta Ak Parti ile de kıyaslayanalar var. Biz önümüzdeki süreçte İYİ Partinin Türkiye vizyonunu anlatan bir bildirge ile bu kafa karışıklıklarını gidereceğiz”

CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz ise karizmatik liderler devrinin bittiği vurgusuyla başladı konuşmasına ve şöyle devam etti:  

Siyaset karizmatik siyasetçilerle değil, ortak ilkeler ve fikirler üzerine şekillenecek. Türkiye’de şu anda siyasi iktidarın en çok zorlandığı konu kültürel hegemonya kuramaması ve bu alandaki muhalefet dilini siyasete taşımalıyız

Üç gençlik başkanı gerilimsiz geçen konuşmalarını Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı’nın Nazım Hikmet’ten, İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı’nın Necmettin Erbakan’dan alıntıları daha da yumuşattı ve salondan seçimde ittifak yapacak mısınız? Soruları gelmeye başladı.

Herkes ittifaka açık

İYİ Parti temsilcisi parti adı zikrederek ittifaka sıcak olduklarını söyledi. CHP ve Saadet Partisi temsilcisi parti adı telaffuz etmeseler de ittifaklara sıcak oldukları mesajını verdiler.

Bu konuda ilk sözü alan CHP’den Emre Yılmaz, “Siyasi değişim olacak, bu değişim nasıl olacak, ittifakla. O ne der, şu ne der diye değil, hakimiyeti tekrar millete vermek için elbette ittifak yapacağız” Herhangi bir parti ismi vermeyen Yılmaz, önümüzdeki süreçte hazırlıkların tamamlanacağını söyledi.

İYİ Parti’den Osman Ertürk Özel ise Meral Akşener’in Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifaka sıcak baktığını söyledi. Özel, asıl meselenin ikinci tura kalan aday olacağını, bu adayın muhalefetin adayı olarak görülüp partilerince destekleneceğini belirtti.  

İttifak konusunda son sözü alan Saadet Partisi’nden Salih Akyüz, “Temel Bey ilkeler üzerinden bir siyaset yürüterek ve ittifakların bu ilkeler üzerinden şekillendirerek gerçekleşmesinin en sağlık yol olduğunu düşünüyor ” dedi. Mahallelerin ittifakından ziyade farklı kesimlerin bir araya geldiği ittifakların etkili olacağını söyleyen Akyüz, henüz ittifak konusunun tartışılmasının erken olduğunu önemli olanın ilkeler üzerinden birleşmek olduğunu vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.