Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde eylemler devam ediyor

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin İstanbul Üniversitesi’nden ayrılması ve üniversitelerin bölünmesini içeren tasarıya karşı tepkiler devam ediyor. Cerrahpaşa’daki akademisyenler bugün de bir açıklama gerçekleştirirken 15.00’da İstanbul Üniversitesi Beyazıt ana kapıda bir şenlik gerçekleştirilecek.

cerrah

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi personelleri, akademisyenleri, öğrencileri ve hastaları tasarıya karşı bir video yayınladılar ve Chance.org’da “Cerrahpaşa’ya Dokunma” adıyla imza kampanyası başlattılar. Kampanyaya şu ana kadar 22 binin üzerinde imza atılmış durumda.

Dünkü eylemde Cerrahpaşa öğrenci temsilcisi Kıvanç Yangı, “Bizler burada ‘Bilime Saygı’ için toplandık. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin İstanbul Üniversitesi’nden ayrılması hem Cerrahpaşa’nın hem de İstanbul Üniversitesi’nin akademik değerinin düşmesine sebep olacaktır. Bizler tek bir şey savunuyoruz: Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İstanbul Üniversitesi’nindir. İstanbul Üniversitesi tüm fakülteleriyle ayrılmaz bir bütündür” açıklamasını yaparken Türk Tabipler Odası Başkanı Pınar Saip, “Biz bir bütün olarak İstanbul Üniversitesi içerisinde birlikte olmak zorundayız 300-400 yıllık tarihi ufacık bir yasa ile yok edemezler. Cerrahpaşa’yı parantez içine alamazlar. Üniversitemizin köklerinden koparılmasını kabul etmiyoruz. Esnafı, hastası, öğrencisi, öğretim görevlisi, mezunu sesimi duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

Üniversiteliler bugün 15.00’da İstanbul Üniversitesi Beyazıt ana kapı önünde bir şenlik yapacaklarını duyurdular.

Ankara’da ODTÜ öğrencileri de üniversitelerin bölünmesine karşı çıkanlara destek mesajı yayınladı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.