Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan’da göçmenlerle ilgili yeni yasa

Reuters’in haberine göre, Yunanistan Salı günü parlamentodan yeni bir yasa geçirdi. Bu yasa ile Yunan adalarında bekleyen göçmenlerin azaltılması hedefleniyor. Yasa daha önceden çok yavaş gerçekleşen mültecilik işlemlerini hızlandıracak düzenlemeler içeriyor.

Habere göre, Yunanistan’ın Türkiye’ye yakın beş adasındaki göçmen varlığı kapasitenin iki katına çıkmış buluyor. Öte yandan, göçmenlerin Yunanistan içerisinde daha önce serbestçe dolaşması hükümet tarafından engellenirken, geçtiğimiz hafta Yunan yargısı bunun anayasaya aykırı olduğu kararını vermişti. Ancak bu yasayla birlikte hükümet işlemler tamamlanıncaya kadar göçmenlere seyahat yasağı getirdi.

Konuyla ilgili Yunanistan’da gazetecilik yapan Evren Dede ile kısa bir görüşme gerçekleştirdik. Bunun linkine aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.