Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir Adım Daha İnisiyatifi’nden adil seçim talebi: “Demirtaş’ı serbest bırakın”

Bir Adım Daha İnisiyatifi, Selahattin Demirtaş’a özgürlük talebi için eylemlerine devam ediyor.
24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri yaklaşırken, HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğu hala devam ediyor. Seçimlerin adil bir zeminde gerçekleşebilmesi için birçok kesimden Demirtaş’ın serbest bırakılması talebi geliyor.
İşte Bir Adım Daha İnisiyatifi de bu kesimlerden biri ve eylemlerinde adil bir seçim için bütün aday ve partilerin eşit koşullarda seçime girmesi gerektiğini dile getiriyor. İnisiyatifin internet sitesinden yayınladığı bildirisinde toplumsal mücadelenin harekete geçirilmesinin yolunun HDP’ye özgür bir siyaset alanı oluşturmaktan geçtiği dile getiriliyor:
“HDP’nin parçası olmayan solun politik-örgütsel bağımsızlığını muhafaza ederek; seçimde HDP’yi aktif biçimde desteklerken sandığı sokağa doğru bükecek, son dönemin toplumsal mücadelelerinin bakiyesini mümkün mertebe harekete geçirecek, kararların mecliste alındığı, seçimler sonrasını da gözeten çoğulcu, etkin ve bağımsız bir seçim çalışmasını hedefliyoruz.”

Bugüne kadar Kadıköy, Şişli ve Çağlayan’da, adliye binası önünde toplanan inisiyatif üyeleri, taleplerini duyurmak için bugün de Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu önündeydi. Grup, bina önünde yaptığı basın açıklamasının ardından dağıldı. Basın açıklamasının en çok vurgulanan başlıklarından biri sandık taşıma uygulaması idi. YSK’nın kararıyla güneydoğuda taşınacak sandıkların seçimde güvenlik açığı oluşturması ihtimali dile getirildi. İnisiyatif, seçim ile ilgili sorumluluk hisseden bütün seçmenleri 24 Haziran seçimlerinde sandıklara sahip çıkmak adına görev almaya çağırdı.
Bir Adım Daha İnisiyatifi sözcülerinden Eyüp Yavuzer basın açıklamasında; “ne adaylar medyada eşitçe temsil edilebiliyor, ne de bu adayların kendi seçmenleriyle görüşme, onlara ulaşma, miting yapma hakkı var. Ama bu sandık taşıma kararıyla tüm bu adaletsizliklere çok büyük boyutta bir yenisi ekleniyor” dedi.
Yine inisiyatifin sözcülerinden olan Hakan Öztürk ve Sultan Gürbey, inisiyatif avukatlarının Demirtaş’ı Edirne’de ziyaret ettiğini belirtti. Gürbey, Demirtaş’ın diğer beş cumhurbaşkanı adayı gibi seçmenleriyle etkileşime girememesinin kendisine doğurduğu dezavantajları azaltmak adına inisiyatif olarak çalıştıklarını söyledi. Öztürk ise HDP’nin baraj altında kalması ve meclise girememesi halinde demokrasinin bulunduğu durumdan daha büyük hasar alacağını belirtti. İnisiyatif üyeleri aynı zamanda ülke gündemindeki diğer toplumsal sorunlara dair yaptıkları eylemlere de devam edeceklerini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.