Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ünlü şef Anthony Bourdain otel odasında ölü bulundu

Parts Unknown isimli programıyla dünyaca ünlenen şef Anthony Bourdain çekim için gittiği Fransa’nın Strasbourg şehrinde otelinde ölü bulundu. CNN’in yaptığı açıklamaya göre 61 yaşındaki Bourdain’in cansız bedenini Fransız şef arkadaşı Eric Ripert buldu. Bourdain’in intihar ettiğinden şüpheleniliyor.

Ölüm haberinin ardından üzüntüsünü açıklayanlar arasında Donald Trump da yer alıyor. ABD Başkanı Trump; “üzüntü verici. Programını seviyordum. Karakter sahibi birisiydi” dedi.

Bourdain’in programı CNN’de yayınlanıyordu. Kanalın sunucularından Christian Amanpour ise; “Tony Bourdain’in haberiyle kalbim kırıldı. Huzur içinde yatsın. Hem arkadaş, hem destekçi hem de ailedendi. Büyük bir kişiliği, dev yeteneği, eşsiz bir sesi vardı ve çok, çok insancıl biriydi. Kalbim kızı ve ailesi, uzun dönem eşlikçileri ve arkadaşlarıyla beraber” açıklamasını yaptı.

Ekran Resmi 2018-06-08 18.34.06

Ünlü şef 2016 yılında dönemin ABD Başkanı Barack Obama’yla da Vietnam’da salaş bir restoranda yemek masasına oturmuştu.

Videoda Obama’ya dair izlenimlerini anlatıyor.

Manhattan güneyinde yer alan ünlü Fransız restoranı Brasserie Les Halles’i de içeren farklı mutfak ve restoranlarda yıllarını geçiren Bourdain, kitapları ve televizyon programları sayesinde dünyaya ulaştı. 2000 yılında yayımladığı  New York restoranlarının arka yüzünü anlattığı rockn’ roll soslu Kitchen Confidential kitabıyla dikkat çekti. 2013 yılında CNN’deki Parts Unknown gastronomi programına başladı. Doğal ve insancıl tavrıyla otantik ve geleneksel yemeklerin izini sürdüğü programlarıyla 7 Emmy ödülü kazandı.

Çalışma hayatı boyunca mutfakta cinsel taciz olaylarının önünde durmaya çalıştığını ifade eden şef, bir süredir birlikte olduğu İtalyan aktris Asia Argento, geçtiğimiz ay Cannes Film Festivali ödül töreninde Amerikalı prodüktör Harvery Weinstein’ın tecavüzüne uğradığını kamuoyuyla paylaşırken sevgilisine destek olmuştu.

Bourdain, 2015 yılında İstanbul’da bir bölüm çekmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.