Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akyuvarlarda gen değişimi yöntemiyle kanser ve bulaşıcı hastalıklar için tedavi bulunabilir

Bilim adamları insanların bağışıklık hücrelerindeki genleri, elektriksel alanları da kullanarak kesip almayı keşfettiklerini açıkladılar.

New York Times’tan Gina Kolata’nın haberine göre, bilim insanları ilk kez bağışıklık sisteminin önemli bir öğesi olan akyuvarlardan gen çıkarmanın yolunu buldu. Buna ilave olarak, bilim insanları bu akyuvar hücrelerine yararlı bazı unsurlar da eklemeyi denediler ve başarılı oldular.

Uzmanlar eğer bu testler başka laboratuvarlarda da denenip başarılı olursa, kanser, AIDS ve bağışıklık sistemine bağlı gelişen hastalıklara karşın yeni tedavi yöntemlerinin ortaya çıkabileceğini belirtiyorlar.

Pensilvanya Üniversitesi Bağışıklık Bilimi Enstitüsü Müdürü Dr. John Wherry söz konusu çalışmanın çok önemli bir gelişme olduğunu belirtti. Bilim insanları bu yönteme bağışıklık tedavisi de diyor ve genetiği değiştirilen akyuvarların tedavilerde önemli olabileceğinin altını çiziyorlar.

Öte yandan, bu yeni deneylerde bilim insanları elektriksel alanları kullanarak bir tedavi süreci öneriyorlar. Bu ise önceki metodlara göre çok daha hızlı. Önceki bağışıklık güçlendirme süreçlerinde aylar süren bir tedavi yapılıyorken, elektriksel alanların kullanımı tedaviyi bir kaç haftaya indirebiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.