Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ronaldo transferine kızan Fiat işçileri greve gidiyor: “Şirket biz kemer sıkarken tek bir kişiyi zengin etmeyi seçti”

33 yaşındaki Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’nun Real Madrid’den Juventus’a 105 milyon Euro’luk transferine ilk tepki Fiat işçilerinden geldi. Aynı ailenin Juventus, Fiat ve Ferrari’nin sahibi olduğuna dikkat çeken Melfi fabrikası işçilerinin bağlı olduğu işçi sendikası bir bildiri yayımladı. Bildiride şu ifadeler yer alıyor:
“İşçiler büyük ekonomik fedakârlıklarla işlerini yapmaya devam ederken şirketin bir futbolu için milyonlarca euro harcaması kabul edilemez.  Bize zor zamanlardan geçildiği, yeni modellerin piyasaya sürülmesini beklememiz yönünde konuşmalar yapıldı. Ancak çalışanlar ve aileleri kemer sıkarken şirket tek bir insan kaynağına çok büyük bir yatırım yapmaya karar verdi. Bu adil mi? Binlerce aile ayın ortasını getiremezken, tek bir kişinin milyonlarca euro kazanması normal mi? Hepimiz aynı patronun çalışanlarıyız, ancak bu yaklaşım farkı kabul edilemez. Fiat çalışanları en az üç nesildir şirketin servetini edinmeye yardım etti, karşılığında ise sadece sefalet içinde bir hayat elde etti. Şirket, binlerce çalışanının geleceğini garanti edecek otomobil modellerine yatırım yapmak yerine bir kişiyi zengin etmeyi seçti. Tüm bu sebeplerle sendikamız pazar günü ile salı günü arasında greve gidecek.”
cristiano-ronaldo-juventus-deal

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler