Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Luka Modric: Dünya kupasının en şahane kaybedeni

Finalde Fransa’ya 4-2 kaybeden Hırvatistan’ın kaptanı Luka Modric, Dünya Kupası’nın en iyi oyuncusu seçildi. Final maçının ardından sahayı hayalkırıklığı ve gözyaşlarıyla terk eden Modric bu kez kupaya uzanmaya çok yaklaşmıştı. Fransız Antoine Griezmann ve Belçikalı Eden Hazard’ın önünde turnuvanın en iyi oyuncusu seçilen Modric maç sonrası değerlendirmesinde, “Gururluyum, Hırvat halkının inanılmaz desteği beni daha da mutlu kılıyor. Yenilgiye rağmen büyük iş başardığımızı biliyorum, yine de bu kadar yaklaşmışken kaybetmek üzüyor” dedi.

Dört yıl önce de Lionel Messi, takımı finalde Almanya’ya kaybetmesine rağmen 2014 Dünya Kupası’nın en değerli oyuncusu seçilmişti. 32 yaşındaki Modric turnuvayı iki gol ve bir asistle kapattı. İngiltere santraforu Harry Kane 6 golle gol kralı olurken, Fransız yıldız Kylian Mbappé turnuvanın en iyi genç oyuncusu seçildi. Belçika kalecisi Thibaut Courtois ise “Altın eldiven” ödülüne layık görüldü.

FIFA-Luka-Modric-770x433

Gelmiş geçmiş en iyi oyuncu mu?

Klası, teknik kalitesi, oyun zekası ve kusursuz top tekniğiyle dikkat çeken Modric turnuva boyunca rakip takımların teknik direktörlerini özel önlem almaya itti. Şampiyon Fransa’nın teknik direktörü Didier Deschamps maç öncesinde korkusunu gizlemiyordu: “O çok hareketli, çok büyük bir oyun zekasına sahip. O ve Rakitic çok üstün futbol tekniklerine sahipler”. 1998 yılında Fransa’nın ilk Dünya Kupası’na ulaşmasını sağlayan Lilian Thuram da Modric’le ilgili, “Ona aşığım. Fantastik bir basitlikle oynuyor, gelmiş geçmiş en iyi Hırvat oyuncu” diyor.

Ballon d’or’a uzanır mı?

“Maalesef bazı goller onların şansına oldu. Fransızlar haklı olarak kutlama yapıyor ama biz de başımızı dik tutmalıyız”. Bu sezon Real Madrid’de de çok başarılı bir performans ortaya koyan, Şampiyonlar Ligi kupasına uzanan Modric’le ilgili şu an en çok merak edilen konu 2008’den bu yana Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi’nin domine ettiği Ballon d’or’u kazanma şansı olup olmadığı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.