Endonezya’da Bali’nin 40 kilometre doğusundaki turistik Lombok adasında dün 6.4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremde en az 16 kişi yaşamını yitirirken 160 kişi yaralandı, binlerce ev depremden hasar gördü. Merkez üssünün Lombok adasının kuzey doğusundaki Mataram şehri olduğu depremi en büyüğü 5.7 şiddetindeki 60 deprem izledi.
Endonezyalı yetkililer, ölümlerin ağırlıklı olarak enkazların altında kalarak gerçekleştiğini açıkladı. Yaralıların tedavisine devam edilirken kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Deprem, turistlerde ve halkta büyük panik yarattı. Doğa yürüyüşçülerinin favori mekanı olan Rinjani Dağı Ulusal Parkı, toprak kayması endişesiyle ziyaretçilere kapatıldı. Dağda mahsur kaldığı tahmin edilen yüzlerce yürüyüşçüye ulaşılmaya çalışılıyor.
Son olarak 2016 yılında Sumatra adasının kuzey doğusunda 6.5 şiddetinde bir deprem gerçekleşmiş, 10’larca kişi hayatını kaybetmiş, 40 binden fazla insan evinden olmuştu.