Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brunson kriziyle ilgili Washington’dan peş peşe açıklamalar

Dün akşam saatlerinde ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin yaptığı açıklamada rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılmaması halinde daha fazla yaptırım uygulamaya hazır olduklarını duyurdu. Hazine Bakanı, “Türkiye Brunson’ı serbest bırakmazsa daha fazla yaptırım uygulamaya hazırız” dedi.
ABD Başkanı Donald Trump kabine toplantısında isim vermeden Türkiye’yi eleştirdi: “Biz onun için birisini serbest bıraktırdık. Bir yerden birisini çıkartmak için yardıma ihtiyacı vardı. Şimdi hala bizim şahane Pastörümüzü tutmak istiyorlar. Bu adil değil. Bu doğru değil.”
Trump Twitter hesabından ise Türkiye’yi hedef aldı: “Türkiye yıllar boyunca ABD’den faydalandı. Şimdi harika bir Hristiyan pastörümüzü tutuyorlar ki ondan ülkemizi büyük bir vatansever rehin olarak temsil etmesini istemek zorundayım. Masum bir insanın serbest bırakılması için hiçbir şey ödemeyeceğiz. Biz Türkiye’den kesintiye gidiyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.