Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya milli takımı antrenörü Joachim Löw: Mesut ırkçılık suçlamalarında çok abartıya kaçtı

Almanya milli takımı antrenörü Joachim Löw, geçtiğimiz ay Rusya’da düzenlenen ve başarısız geçen Dünya Kupasının ardından bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Löw, bu toplantıda kupada grup aşamasını geçememelerinin en önemli sebebini şuna bağladı: ”En büyük hatam topa sahip olmaya dayalı futbolumuzu dengeleyememem. Hep risk aldık, 2014’e kadar karşılığını aldık. Nerdeyse kendi beğenmiş, küstah bir hal aldı oyun tarzımız”.

Basın toplantısında Löw’ün Mesut Özil ve İlkay Gündoğan hakkındaki açıklamaları öne çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Londra ziyareti sırasında Mesut ve İlkay’ın Erdoğan ile fotoğraf çektirmesi, Almanya basınında geniş yankı bulmuş ve iki oyuncu sertçe eleştirilmişti.  Dünya Kupasında ardından Mesut Özil Twitter hesabı üzerinden milli takımı bıraktığını duyururken, yaşananların ırkçılık boyutuna ulaştığını belirtti.

Bu konuya da değinen Löw, Mesut Özil’e ulaşmaya çalıştığını ancak bir karşılık alamadığını belirtti. Takımın içinde ırkçı bir tutumun olmadığını savunan Löw, şunları söyledi: ”Göçmen kökenli oyuncular bizimle oynamaktan her zaman zevk almıştır ve bu konuda hiçbir şey değişmiş değil. Mesut ırkçılık suçlamalarında çok abartıya kaçtı”.

Ancak Özil ırkçılık suçlamalarının içine milli futbol takımını için değil özellikle Alman Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel’i, sağ partileri ve basını suçlamıştı.

Hedefteki bir diğer oyuncu İlkay Gündoğan ise Milli takımda oynamaya devam ediyor. İlkay için övgü dolu sözler kullanan Löw, oyuncunun çok kaliteli bir orta saha olduğunu belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.