Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Melih Şabanoğlu Şampiyonlar Ligi kurasını değerlendirdi: Galatasaray, Avrupa tecrübesi ile futbolunu geliştirebilir

Şampiyonlar Ligi’nde gruplar geçtiğimiz gün gerçekleştirilen kura çekimi ile belli oldu. Türkiye’nin tek temsilcisi Galatasaray, D grubunda Rus temsilcisi Lokomotiv Moskova, Portekiz temsilcisi Porto ve Almanya temsilcisi Schalke’yle eşleşti.

Galatasaray’ın 4. torbadan girdiği D Grubu’nun belli olmasıyla beraber kura hakkında karışık yorumlar yapıldı. Kimileri Galatasaray’ın oldukça şanslı bir kura çektiğini ve gruptan çıkma şansının çok yüksek olduğunu belirtirken, Galatasaray’ın çekişmeli bir gruba düştüğünü düşünenlerin sayısı da yadsınamayacak kadar yüksek.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde göstereceği performans şimdiden büyük merak uyandırmışken, biz de futbol yorumcusu Melih Şabanoğlu’na ulaştık ve kendisine Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi kurası ve zorlu süreç hakkındaki düşüncelerini sorduk.

Melih Şabanoğlu’nun yorumlarında öne çıkan önemli bir detay Galatasaray’ın gruptaki başarısından ziyade, rakipleriyle oynayacağı maçlarla yeni kurulmuş kadrosuna futbol anlamında iyi şeyler ekleme fırsatına sahip olması. Melih Şabanoğlu’na göre, 1996 yılında yeni bir kadro kuran ve iskelet oyuncu grubuna doğru takviyeler ile 4 yıllık süreçte futbolunu ilerleterek Avrupa’da başarılar elde eden Galatasaray’ın hedefi, geçtiğimiz sene kurduğu kadrosu ile bu uzun vadeli başarıyı tekrar elde etmek olmalı.

2013-2014 sezonunda önemli isimlere sahip olan ve zorlu bir gruptan çıkmayı başaran Galatasaray’ın, çeşitli bölgelerde belirsizlik yaşamasına rağmen güncel kadrosu ile bu başarıyı tekrarlama şansı da hayal değil. Melih Şabanoğlu’na göre 2013-2014 sezonundaki takviyeler, 2018-2019 sezonuna göre seviye olarak daha iyi olsa da, şu an ki Galatasaray kadrosu daha kompakt bir görüntü çiziyor. Melih Şabanoğlu, Galatasaray’ın kompakt oyuncu grubu ve seyirci desteği ile içerideki maçlarda alacağı sonuçların Şampiyonlar Ligi’ndeki kaderini belirlemesini bekliyor.

Konuşmanın tamamı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.