Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emmanuel Macron, Fransa tarihinin en az onaylanan cumhurbaşkanı oldu: Sadece yüzde 31 Macron’dan memnun 

Ifop’un (Fransız Kamuoyu Enstitüsü) 4 Eylül 2018 Salı günü yayımladığı kamuoyu yoklaması anketine göre, Fransız halkının yalnızca %31’i Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un performansını iyi buluyor. Bu rakam, Fransa tarihindeki en düşük sonuca sahip önceki Cumhurbaşkanı François Hollande’ın (%32’lik görev onayı) bile gerisinde. 
AFP’nin derlediği sonuçlara göre, Ifop’un 30-31 Ağustos 2018’de 1015 kişi ile yaptığı anket, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ve Başbakan Edouard Philippe’in icraatlerine yönelikti. Anket sonuçlarına göre; Macron’un görev onayı yüzde 31’e düşerek Fransa tarihinin en düşük seviyesinde kaldı. Kendisinden önce cumhurbaşkanlığı makamında oturan François Hollande’in aynı dönemdeki görev onayı yüzde 32’ydi. 
Macron’a desteğin bu seviyeye düşmesindeki sebeplerden biri olarak Cumhurbaşkanı’nın özel koruması ve danışmanlarından AlexandreBenalla’nın 1 Mayıs gösterilerinde bazı eylemcilere şiddet uyguladığı görüntülerin ortaya çıkması ve Macron’un bu konuda uzun bir süre sessiz kalması gösteriliyor. Benallakrizinden sonra ikinci neden ise Çevre Bakanı Nicolas Hulot’nun 28 Ağustos’taki istifası olarak gösteriliyor. Hulot hükûmetle anlaşmazlıklar yaşadığını öne sürerek bir canlı yayın programı esnasında istifa etmişti.
Çevre Bakanı Nicolas Hulot’nun 28 Ağustos’ta istifa ettiği yayın
Anket sonuçlarına göre ayrıca Fransızların %32’si Macron’un “iyi bir ekonomi siyaseti izlediğini” düşünüyor, halkın %68’i ise aksi görüşte. Yalnızca %22’lik bir kısım Cumhurbaşkanı’nın “Fransızların ciddî sorunlarıyla meşgul olduğunu” belirtiyor. 
Paris Match ve Sud Radio’nun düzenlettirdiği kamuoyu yoklamasında Başbakan Edouard Philippe de 3 puan kaybederek %35’lik görev onayı seviyesinde kaldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.