Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD medya devi CBS’in cinsel saldırı ve tacizle suçlanan CEO’su Leslie Moonves istifa etti

ABD’de yayın yapan medya devi CBS televizyonunun 68 yaşındaki CEO’su Les Moonves hakkındaki cinsel saldırı ve istismar iddiaları sonrasında görevinden istifa etti. CBS ayrıca hem Moonves’in hem de yayın kuruluşunun işyerlerindeki cinsel tacize karşı başlatılan “Me Too” hareketini ve toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen gruplara 20 milyon dolar yardım yapacağını da duyurdu.

Yakın zamana kadar sektörün en saygın yöneticileri arasında sayılan Moonves hakkındaki iddialar ilk olarak Haziran ayında New Yorker dergisinde yer almış, CBS’in yönetim kurulu da bu iddiaları araştırmak üzere şirket dışından görevlendirdiği avukatlarla bağımsız yürütülen bir soruşturma başlatmıştı. New Yorker bu Pazar günü yine altı kadının daha Moonves aleyhindeki iddialarına yer verdi.

İki evliliğinden dört çocuğu bulunan Moonves’in 100 milyon dolar civarında olduğu söylenen kıdem tazminatına hak kazanabilmek için soruşturmanın sonucunu beklemek yerine istifa ettiği bildirilmişti. Ancak CBS soruşturma tamamlanana kadar Moonves’un kıdem tazminatından yararlanamayacağını duyurdu.

Moonves, Haziran ayında gündeme gelen iddialarla ilgili “Bazı kadınları geçmişte rahatsız etmiş olabilirim. Bunlar hataydı ve büyük pişmanlık duyuyorum… ‘Hayır’, ‘hayır’ demektir” açıklaması yapmıştı; Pazar günü ise yeni iddia sahiplerinden üçü ile rızaya dayalı ilişkiye girdiğini savundu, diğerlerininkini de reddetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.