Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

John Lennon’ın, Imagine albümünü stüdyoda kaydederken çekilen yayınlanmamış altı dakikalık video ortaya çıktı

John Lennon’ın Imagine albümü kayıtları sırasında George Harrison’la stüdyoda çalışırken çekilen bir video ortaya çıktı. France Info’nun haberine göre bu video aynı zamanda, 1971’de kaydedilen kült albümde yer alan parçaların yayınlanmamış versiyonlarını içeren Imagine-The Ultimate Collection kutu setinin de habercisi.

5 Ekim’de satışa sunulacak sette 140 şarkıyı içeren dört disk yer alıyor. Bunların arasında yaratım sürecini keşfetmemizi sağlayan, stüdyoda yapılan doğaçlamalar ve demolar da var. Kutuda 10 şarkının gelişimini anlatan 120 sayfalık bir kitabın yanı sıra, bir sesli belgesel ve John Lennon ile Yoko Ono’nun albümün kayıt aşamasında birlikte çektikleri Imagine filmi Blu-Ray versiyonlarıyla yer alıyor.

John Lennon videodaki “How do you sleep?“ şarkısını Beatles dağıldıktan sonra Paul McCartney’ye olan kızgınlığını ifade etmek için yazmış. McCartney’ye, yazdığı tek şarkı Yesterday’in kulağına asansör müziği gibi geldiği, yüz güzelliği geçip gidince yeteneksizliğinin anlaşılacağı mesajını veren Lennon’ın dizeleri şöyle:

A pretty face may last a year or two

But pretty soon they’ll see what you can do

The sound you make is muzak to my ears

You must have learned something in all those years.

Imagine albümü 1971 yılının Mayıs ayında İngiltere’deki Ascot stüdyolarında George Harrison eşliğinde Plastic Ono Band’le kaydedildi. Videoda John Lennon gruba son bestelerini öğretiyor, bir yandan konuşuyor, şarkı söylüyor ve Epiphone Casino gitarını çalıyor. George Harrison da eski grup arkadaşının karşısında, onun açık mavi renkli Fender Strat’ıyla, McCartney’i iğneleyen şarkının sololarını çalıyor.

Gitarlarda Rod Lynton ve Ted Turner’ı, basta Klaus Voorman’ı, bateride Alan White’ı ve klavyede Rolling Stones’a katılmadan birkaç gün önce Wurlitzer Nicky Hopkins’i görüyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.