Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muhalefetten iktidara Rahip Brunson eleştirileri

MHP lideri Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’deki grup toplantılarındaki konuşmalarının önemli bölümünü Rahip Brunson’ın serbest bırakılmasına ayırdı. 
Devlet Bahçeli gizli tanık sistemini eleştirirken, “Papazın serbest kalması pek çok soru işaretine sebep olmuştur. Papaz olayında ifadelerinde değiştiren gizli tanıklar kimlerdir. Gizli tanık Türk Ceza Hukuku sistemine ekilen fitne tohumudur. Nerede ve kimin aleyhine işleyeceği meçhuldür. Türk hukukunu gizli tanık tasallutundan kurtarmak hepimizin boynunun borcudur” dedi. Bahçeli konuşmasında, ABD Başkanı Donald Trump’a ağır sözlerle yüklendi: “Türkiye’den bir evanjelist bir papaz gelip geçmiştir. Bu papaz ABD ile Türkiye ilişkilerini zehirlemiştir. ABD başkanı papazla yattı, papazla kalktı; Türkiye’ye yaptırımlar uyguladı. Türkiye’ye ekonomik savaş açıldı. ABD ile onlarca yıllardır devam eden ilişkiler durma noktasına geldi.  İlk bakışta diyebiliriz ki, papaz gitmiş kavga bitmiştir. Böyle devlet adamı olunmaz. Bizi adam yerine koymayanı, biz insan bile göremeyiz.
Papazı almak için her dayatmayı yapan ABD başkanı yarın bir başka meseleyle ilgili aynı tutumunu sürdürürse ne yapacağız? Türkiye ABD’nin sömürgesi değildir, 51. eyaleti hiç değildir. Papazın serbest kalması elbette pek çok soru işaretine de neden olmuştur.”
Bahçeli: “ABD’deki papaz niye alınamaz?”
Bahçeli grup toplantısında sözü Fetullah Gülen meselesine de getirdi: “ABD’deki papaz Gülen niye alınamaz? Ver papazı al papazı demiştik. Pensilvanya’daki papaz ne zaman ülkemize iade edilecek? Dış politika konusunda hükümete verdiğimiz destek ortadadır. Meselemiz Türkiye’nin saygınlığıdır. Evanjelist papaz kaşla göz arasında uçup gidecek, FETÖ papazı Pensilvanya’dan örgütü idare edecek.”
Akşener: “Bu papaz ajan değilse niye içeri attınız?”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de gündeminde Rahip Brunson meselesi vardı: “Bu papaz meselesi öyle bir mesele ki sussam olmaz, söylesem memleket bizim. Yaptığından utansa, devlet aşkına susacağız. Bu papaz ajan değilse, FETÖ’cü, PKK’lı değilse niye içeri attınız? Yok eğer bu suçları işlediyse niye bıraktınız? Bağımsız mahkemeler masalını geç Sayın Erdoğan, bize yuttaramazsın. 12 Ekim’den önce ABD’de hazırlıklar yapıldı, papazı karşılayacak komite hazırdı, uçak piste çekildi. Ajanlık yok, aldığı ceza örgüt üyeliğinden öyle mi? Kimi kandırıyorsunuz. ‘Al papazı ver papazı’ diyordun, papazı verdin gitti, peki kimi aldın? FETÖ’nün elebaşını alabildin mi, PKK’nın elindeki iki istihbaratçımızı alabildin mi? Yargımızın başına çuvalı bizzat sen geçirdin.”
Kılıçdaroğlu: “Brunson’ı utanmasalar devlet töreniyle göndereceklerdi”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da iktidarı Rahip Brunson üzerinden eleştirdi: “Devletin nasıl yönetildiğine ve hale sokulduğuna bakın. Papaz ajan dediler, terör örgütleriyle bağlantılı dediler. Bunu neye dayanarak söylüyorlar; Dua kod adlı bir gizli tanığın ifadesi üzerine. Erdoğan, 11 Ocak’ta diyor ki, “Bu fakir bu görevde olduğu sürece bu teröristi alamazsın.” Brunson şu an nerede? 11 Ağustos’ta “Tehdit ediyor yarın saat 18:00’e kadar göndereceksiniz. Burası çatladıkapı ülkesi mi? Burası Türkiye Türkiye!” Ee ne oldu? Brunson’ı gönderdin. Özel uçakla gitti. Utanmasalar devlet töreniyle göndereceklerdi. Ne müzakeresi yaptınız? Fidye verdin mi? Ya Trump doğruyu söylüyor, sen yalan söylüyorsun. Ya sen doğru söylüyorsun, Trump yalan söylüyor. Sen Koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletinin iradesini Trump’a teslim ettin.”
Buldan: “Ortada yargı yok ki bağımsızlığı olsun”
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise Rahip Brunson üzerinden yargı sistemini eleştirdi: “AKP’liler ‘bağımsız yargı kararı’ diyor ama Trump, Erdoğan’a teşekkür ediyor. Alın size bağımsız yargı. Ortada bir yargı yok ki bağımsızlığı olsun. Gelin Adalet Bakanlığının adını rehine bakanlığı yapın, kanunlarınızın adını da rehine kanunları olarak değiştirin. Daha uyumlu olur. Rahip gitti ve geride tüm dünyaya rezil olan bir iktidarın emir komutasındaki bir yargı sistemi kaldı. Rahip davası, insanlara yönelik terörist suçlamasının ve örgüt üyesi suçlamasının, rehin almak için uydurulmuş koca bir yalan olduğunun tüm gerçekleriyle bir kez daha ortaya koyulduğunu bize gösterdi.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.