Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hindistan dünyanın en uzun heykelini yaptı: Hindu milliyetçiliğinin sembolü Patel’in heykeli Özgürlük Anıtı’nın iki katı

Le Monde’un haberine göre, Hindistan dünyanın en uzun heykelini ziyarete açıyor. ABD’deki Özgürlük Anıtı’nın iki katı uzunluğunda olan heykel, Hindu milliyetçiliğinin simgelerinden Vallabhbhai Patel’in anısına yapıldı. Patel bağımsızlık döneminin ilk hükümetinde İçişleri Bakanı olarak görev almıştı.

Hindu milliyetçiliğinin hızla yükseliş gösterdiği Hindistan’da, heykelin yapımı için talimat Başbakan Narendra Modi’den geldi. Patel’in 182 metre uzunluğundaki heykeli, “birliğin heykeli” olarak adlandırılıyor. Heykelin açılışı 31 Ekim günü gerçekleştirilecek.

Heykelin Hindistan’a 400 milyon dolara mal olduğu iddia ediliyor. Bununla birlikte, heykel yapma kararının Narendra Modi tarafından Hindistan’da seçimler öncesinde milliyetçiliği körüklemek ve seçmen desteğini artırmak için alındığı da ifade ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.