Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kylian Mbappé: Çok yüksek, çok hızlı

Futbol yazarı Jérôme Latta, Dünya Kupası’ndan bu yana en çok konuşulan futbolcu olan Kylian Mbappé’nin durdurulamaz çıkışını Le Monde’a yazdı.

Fransız forvet, manşetleri üzerine çekmekten bir an bile geri durmuyor. Kimilerine göre bu sadece başlangıç. Futbolda artık her şey “çok hızlı” gidiyor ve hiçbir şey Mbappé’den daha hızlı değil. Paris Saint-Germain’de forma giyen oyuncuyu özel yapan sadece istatistikleri değil aynı zamanda küresel bir futbol ikonu olma kapasitesi. Ligdeki son maçında Lyon’a dört gol atan Mbappé beklentileri karşılamak bir yana hepsini aşmış görünüyor. Onun için her şey o kadar iyi gidiyor ki kuşkucular bu hikâyeyi fazla güzel bulabilirler. Bu hikâyenin kahramanı insanı kaygılandıracak kadar olgun görünüyor. Oysa henüz 20 yaşında bile değil. Şimdi ondan sadece sportif başarılar değil, gençlere ideal örnek olması da bekleniyor.

Banliyöden çıkan genç Time’ın kapağında

Banliyöden çıkan ve şimdi Time’ın kapağını süsleyen, Nike ve PSG gibi markaların yüzü olan Mbappé kahraman seviyesine çıkmış durumda. Ancak aslında alışılan banliyö imajının uzağında. Orta sınıf bir ailede yetişmiş, özel okullara gitmiş…

Fransız yıldızın milli takımla kupaya uzandığını, “Altın Top” için adaylardan biri olduğunu düşündüğümüzde büyük potansiyelini kabullendiğini görüyoruz. Şimdiden istatistikleri Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo gibi efsanelerle karşılaştırılıyor. Mbappé’nin şu ana dek 64 golü bulunurken onun yaşındayken Messi’nin 27, Cristiano Ronaldo’nun 20 golü vardı. Neymar’ın ise 48 golü vardı. Bu alanda rekor ise 92 golle “gerçek” Ronaldo’ya ait. Ancak soru şu: Mbappé’nin performansı zamana dayanabilecek mi? 1999 yılında, dünya şampiyonu Fransa İngiltere’yi 2-0 yenerken goller 20 yaşındaki Nicolas Anelka’dan gelmişti. Ancak o maçta varlık gösteremeyen Thierry Henry ve David Trezeguet’nin Anelka’dan daha mutlu kariyerleri oldu.

Mbappé’nin önündeki risklerden biri de Michael Owen veya Fernando Torres benzeri bir kariyere sahip olmak. Ancak tüm riskleri alt etmesi durumunda Fransız yıldızın gidebileceği yerin sınırı yok. Mbappé ile olağanüstü geçeceği duyurulan bir maçın ilk çeyreğinde gibiyiz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.