Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li ünlü güreş organizasyonu WWE, Kaşıkçı cinayetine rağmen Suudi Arabistan’dan çekilmiyor

Dünyaca ünlü profesyonel güreş organizasyonu World Wrestling Entertainment (WWE), 2 Kasım’da Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenecek olan Crown Jewel etkinliğini iptal etmeyeceğini duyurdu.

Muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmesinin ardından, Riyad’daki organizasyonu iptal etmesi yönünde kamuoyu baskısı gören WWE, etkinliğin iptal olmayacağını açıkladı. Amerikalı profesyonel güreş eğlence şirketinin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“WWE yaklaşık 20 senedir Ortadoğu’da faaliyet göstermektedir ve büyük bir hayran kitlesi oluşturmuştur. İstanbul’daki Suudi konsolosluğunda meydana gelen menfur saldırının ardından şirketimiz 2 Kasım’da Riyad’da düzenlenmesi planlanmış olan etkinliğiyle alakalı zor bir kararla karşı karşıya kalmıştır. Suudi Arabistan’daki faaliyetlerini sürdürmeyi planlayan ABD merkezli diğer şirketlere benzer şekilde, şirketimiz Suudi Arabistan Spor İdaresi’yle imzalamış bulunduğu sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirme ve etkinliği düzenleme kararı almıştır.”

WWE, bu kararının öncesinde bilet satışlarını ertelemiş ve Suudi Arabistan’ın ismini internet sitesinden kaldırmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.