Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Geçen hafta dünyada yaşanan gelişmeler (24-29 Ekim 2018)

ABD’de Demokrat Parti’nin önemli isimlerine bombalı paket gönderilmesi, Brezilya’da başkanlık seçimleri, Kaşıkçı cinayeti tartışmaları ve Türkiye’deki Dörtlü Suriye Zirvesi.

Geçen hafta gün gün öne çıkan başlıklar:

24 Ekim 2018

Washington Post gazetesine konuşan Donald Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cinayetinde nihai sorumluluğun Suudi Arabistan’ı “fiili” olarak idare eden Veliaht Prens Muhammed bin Salman’da olduğunu söyledi.

Kaşıkçı soruşturması kapsamında Türkiye’ye gelen CIA Direktörü Gina Haspel’in, Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda işkenceye uğraması ve öldürülmesine ait olduğu söylenen ses kaydını dinlemek istediği belirtildi.

ABD ve İngiltere Dışişleri Bakanlıkları, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine karışan şüphelilerin ABD ve İngiltere vizelerinin iptal edileceğini açıkladı.

Fransa Hükümeti, Kaşıkçı cinayetinde Suudi Arabistan yönetiminin doğrudan sorumlu olduğu kanıtlandığı takdirde ülkeye silah satışının iptalinin yanı sıra, ek yaptırımlar uygulanacağını duyurdu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Kaşıkçı cinayetinin ABD’nin desteği olmadan işlenemeyeceğini belirtti; cinayetin tarafsız şekilde aydınlatılması için çağrıda bulundu.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Kaşıkçı cinayetinin ardından Almanya’nın Riyad’a yönelik silah satışının durdurulması yönündeki çağrısını kabullenmedi ve Suudi Arabistan’a silah satışını İspanya’nın çıkarına olduğu gerekçesiyle savundu.

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Wang Qishan, Ramallah’ta Filistin Başbakanı Rami Hamdallah’la bir araya geldi. Taraflar serbest ticaret anlaşması için müzakerelere başlama kararı aldı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’nı korumak için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Yury Ushakov, Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump’ın kasım ayında Paris’te görüşeceklerini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya ve ABD ordularının Suriye konusunda temas ve işbirliğini koruduklarını söyledi.

Avrupa Birliği’nin İran’dan yapılacak ithalatların ödemeleri için tasarladığı Özel Amaçlı Araç (SPV) olarak adlandırılan mekanizmanın 4 Kasım’dan itibaren çalışmaya başlayacağı açıklandı.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin bu hafta yapacağı Pekin ziyaretine ilişkin açıklama yapan Çin Dışişleri Bakanlığı, Japonya ile ilişkilerin geleceği için yeni yol haritasının çizilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

İtalya İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, ülkesinin 2019 bütçesinin Avrupa Komisyonu tarafından reddedilmesine sert tepki gösterdi; AB’nin tepkisine karşın bütçede değişikliğe gitmeyeceklerini belirtti.

Türkiye-Rusya-Fransa-Almanya liderlerinin katılımıyla İstanbul’da düzenlenecek Suriye zirvesi hakkında açıklama yapan İran Dışişleri Bakanlığı, Suriye sorununun Tahran olmadan çözüme kavuşturulamayacağını belirtti.

 

25 Ekim 2018

ABD eski Başkanı Barack Obama, eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, eski Adalet Bakanı Eric Holder, eski CIA Direktörü John Brennan, ABD Kongresi Kaliforniya Temsilcisi Maxine Waters (Demokrat Parti ), Macar asıllı Amerikalı işadamı George Soros ve Başkan Donald Trump’ı ağır şekilde eleştiren isimlerden ünlü aktör Robert De Niro’ya kimliği belirsiz kişilerce bomba düzenekli paketlerin gönderildiği belirlendi.

Washington Post gazetesi Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Türkiye’de temaslarda bulunan CIA Direktörü Gina Haspel’in Kaşıkçı cinayetine ait ses kayıtlarını dinlediğini öne sürdü. Haspel’in ABD Başkanı Trump ve Beyaz Saray güvenlik kabinesine bugün brifing vereceği açıklandı.

Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklama yapan Suudi Arabistan Başsavcısı, eldeki deliller ışığında cinayetin önceden planlanmış olduğunu düşündüklerini söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’nın Kaşıkçı cinayetini uluslararası mahkemelere taşıma gibi bir niyetinin olmadığını açıkladı.

Avrupa Parlamentosu (AP), Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin yürütülecek soruşturmanın ardından Suudi Arabistan yönetiminin sorumluluğunun kesinleşmesi durumunda Suudi yetkililere yaptırım uygulanması çağrısında bulunan karar tasarısını onayladı.

İtalya Dışişleri Bakanı Enzo Moavero Milanesi, Suudi Arabistan’a yönelik silah satışına ambargo uygulama seçeneğini gözden geçirdiklerini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile görüştükten sonra düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin ABD’nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan (INF) çekilme kararına ilişkin sorularını yanıtladı. Anlaşmanın ortadan kaldırılmasından endişe duyduklarını belirten Putin, doğacak boşluktan istifade edilerek Avrupa’ya yeni füzelerin yerleştirilmesi halinde Rusya’nın da buna aynı şekilde cevap vereceğini açıkladı.

NATO’nun Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana düzenlediği en büyük askeri tatbikat olan “Trident Juncture 18” Norveç’te başladı.

New York Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın cep telefonuyla yaptığı görüşmelerin Rusya ve Çin istihbarat servisleri tarafından dinlendiğini iddia etti. Trump, iddiaları “yalan haber” olarak nitelendirdi. Çin Dışişleri Bakanlığı da iddiayı yalanladı.

Suudi Arabistan’da düzenlenen yatırım konferansında konuşan Veliaht Prens Muhammed bin Selman, ekonomik büyüme ve reform hedeflerini paylaşan bölge ülkeleri sayesinde Ortadoğu’nun yeni Avrupa olacağını söyledi.

Irak’ta yeni Başbakan Adil Abdul-Mehdi parlamentoda yemin ederek görevine başladı.

İran Dışişleri Bakanlığı, Rusya ve Türkiye arasındaki varılan İdlib’de silahsızlandırılmış bölge kurulmasına ilişkin mutabakatın İran’ın yaptığı öneri sonucunda geliştiğini açıkladı.

3 yıldan fazla süredir Suriye’de El Kaide’nin elinde esir olarak tutulan Japon gazeteci Jumpei Yasuda, ülkesine ulaştı.

Etiyopya Parlamentosu’nda yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini Sahle-Work Zewde kazandı. Zewde ülke tarihinin ilk kadın cumhurbaşkanı olacak.

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Myanmar Bağımsız Araştırma Misyonu, Myanmar’da Arakan Müslümanlarına karşı soykırımın devam ettiğini belirtti.

26 Ekim 2018

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kayıp bedeninin nerede olduğunu bilgisinin dünya ile paylaşılması gerektiğini ifade etti.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in, Kaşıkçı cinayetine ilişkin, Suudi Kralı Selman bin Abdulaziz ile görüşerek kendisine dünyayı ikna edecek şekilde hızlı ve şeffaf bir soruşturmanın yürütülmesi çağrısında bulunduğu bildirildi.

Beyaz Saray, Kaşıkçı cinayetine ilişkin Türkiye’de temaslarda bulunan CIA Direktörü Gina Haspel’in ABD Başkanı Trump’a brifing verdiğini açıkladı.

Türkiye’nin ev sahipliğindeki Dörtlü Suriye Zirvesi, Almanya, Fransa ve Rusya liderlerinin katılımıyla yarın İstanbul’da yapılacak. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile ABD Başkanı Trump’ın telefon görüşmesi gerçekleştirerek dörtlü zirveyi ele aldıkları belirtildi.

Suriye Savunma Bakanı Ali Abdullah Eyüb, İdlib bölgesinin yeniden Suriye yönetiminin tam kontrolüne geçeceğini belirtti.

Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i önümüzdeki yılın başında ABD’ye davet ettiklerini açıkladı.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Pekin’de Japonya Başbakanı Shinzo Abe’yi kabul etti. 7 yıl aranın ardından Tokyo’dan Pekin’e yapılan ilk resmi ziyarette iki ülke arasında 500’den fazla anlaşma ve ikili para takası (SWAP) anlaşmasının imzalandığı bildirildi. Xi, Japonya’nın yeni dönemde Çin’in kalkınma ve dışa açılma sürecine faal olarak katılmasını beklediklerini ifade etti.

Güney Kore ile Kuzey Kore arasında kurulmuş Birleşmiş Milletler Görev Gücü’nün bulunduğu Askerden Arındırılmış Bölge’de (DMZ) yer alan Ortak Güvenlik Alanı’nda silahsızlandırma sürecini tamamlandığı duyuruldu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, ABD’nin INF’den çekilmesinin, birçok bölgede silahlanma yarışına yol açabileceğini söyledi.

Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı, Rusya ile petrol piyasasında istikrarı korumak için yapılan anlaşmanın kapsamını genişletmesi konusunda mutabakata varıldığını açıkladı.

Belçika, elindeki F-16 savaş uçaklarını F-35 uçaklarıyla değiştirme kararı aldı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Brüksel’in kararının AB çıkarlarıyla uyum göstermediğini ifade etti.

Fransa’da halk akaryakıta getirilen zamma tepki olarak imza kampanyası başlattı.

BM, Yemen’de önceki gün Suudi Arabistan ve BAE koalisyon güçlerince gerçekleştirilen saldırılarda 24 sivilin öldüğünü, 16 sivilin yaralandığını açıkladı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail’in diplomatik ilişkisi bulunmayan Umman’a resmi ziyarette bulunarak bölgedeki barış süreçlerini ve iki ülke arasındaki ilişkileri görüştü.

27 Ekim 2018

Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Dörtlü Suriye Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un katılımıyla başladı. Zirveye katılan liderler dörtlü görüşme öncesi ikili görüşmeler yaptı. Zirveye Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın yanı sıra ve Astana platformunun Cenevre’de bir araya getirdiği Suriyeli farkı grupların temsilcileri de katılıyor.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde sorumluluğu bulunan kişilerin, Suudi Arabistan’da yargılanacağını söyledi.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Cemal Kaşıkçı cinayetinin Ortadoğu bölgesinde istikrarı tehdit eden bir gelişme olduğunu ifade etti. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, Washington yönetiminin Suudi Arabistan ile stratejik ilişkilerini sürdüreceğini ancak Kaşıkçı cinayetinin sorumlularından hesap soracaklarını söyledi.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Cemal Kaşıkçı cinayeti aydınlatılana kadar Suudi Arabistan’a silah satışı yapmayacaklarını açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Kaşıkçı cinayeti nedeniyle Suudi Arabistan’a silah satışlarının durdurulması yönündeki çağrıları demagoji olarak nitelendirdi ve iki konunun birbirinden ayrılması gerektiğini savundu.

ABD’de aralarında eski Başkan Barack Obama ve eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın da olduğu Demokrat Parti’nin önde gelen isimlerine gönderilen şüpheli paketlerin arkasındaki ismin Florida eyaletinde yaşayan 56 yaşındaki Cesar Altieri Sayoc olduğu duyuruldu. Sayoc’un Cumhuriyetçi Parti üyesi olduğu ve Başkan Trump’ı desteklediği kaydedildi.

Çin’in Birleşmiş Milletler Daimî Temsilcisi Ma Zhaoxu, Suriye’de yeniden inşa sürecinin başlaması ve ülkenin farklı paydaşlarını bir araya getirecek bir anayasa komitesinin kurulması gerektiğini ifade etti.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile Japon mevkidaşı Taro Kono ile bir araya geldi. Yi, Tokyo ile olan anlaşmazlıkları kontrollü bir şekilde çözeceklerini; Kono ise Pekin ile teması kuvvetlendirmek niyetinde olduklarını ifade etti.

Meksika hükümeti, ABD’ye ulaşmak hedefiyle ülkeyi geçiş koridoru olarak kullanmaya çalışan Orta Amerikalı göçmenlere başvuru yapmaları halinde ülkede çalışma izni verileceğini duyurdu.

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun bir diktatör olduğunu ve izlediği siyasetin bölge için istikrarsızlık yarattığını ifade etti. Duque, Maduro’nun görevden alınması gerektiğini savundu.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) ile Türkiye’nin Ceyhan limanına ham petrol sevkiyatı için anlaşmaya vardığı açıklandı.

30 Mart’tan bu yana Gazze sınırında düzenlenen Büyük Yürüyüş gösterilerine İsrail’in sert müdahalesi devam ediyor. Cuma günü düzenlenen eyleme yapılan müdahalede 5 Filistinlinin yaşamını kaybettiği, 170 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

İsrail Savunma Bakanlığı, Gazze’den düzenlenen roket saldırısına karşılık bölgede 80 ayrı noktaya hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Roket saldırısını düzenleyen İslami Cihad Hareketi, İsrail ile Mısır’ın gözetiminde sürdürülen görüşmelerde ateşkese varıldığını duyurdu.

28 Ekim 2018

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2011’den bu yana devam eden Suriye krizine çözüm için İstanbul’da buluştu. Dörtlü zirve sonrasında liderler ortak bildiri yayımladı. Bildiride Suriye’nin egemenlik haklarının ve toprak bütünlüğünün altı çizildi. Soruna nihai çözümün askeri yollarla getirilemeyeceği ve ihtilafın yalnızca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 2254 sayılı kararıyla uyumlu olacak şekilde tasarlanacak bir siyasi süreç yoluyla sonlandırılabileceği ifade edildi. BMGK tarafından terörist olarak tanımlanan IŞİD, El Nusra ile El Kaide ve bu örgütlerle bağlantılı tüm diğer kişi ve yapılar tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar terörle etkin mücadele konusunda ortak kararlılık ortaya koyuldu; kalıcı ateşkes çağrısı yapıldı.

Dörtlü Suriye Zirvesi sonrası Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in ikili bir görüşme gerçekleştirdikleri kaydedildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, zirvenin sonuçları konusunda Suriye yönetimine bilgi aktarılacağını belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’nin kuzeyinde, Halep’e bağlı Ayn el Arab ilçesinin batısında bulunan Zor Mağar bölgesindeki YPG’ye ait mevzileri top atışlarıyla vurdu

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Suudi Arabistan’a çağrıda bulundu ve gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılması için şeffaf ve inandırıcı bir soruşturma sürecinin yürütülmesinin gerekliliğini ifade etti.

ABD’nin Pensilvanya eyaletinin Pittsburgh şehrinde bir sinagoga silahlı saldırı düzenlendi. Olayda 11 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın sinagogu ziyaret edeceği açıkladı. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, saldırıyı kınadı.

İrlanda’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini 2011 yılından bu yana bu görevi yürüten Michael D. Higgins kazandı. İrlanda halkı cumhurbaşkanlığının yanı sıra dine, Tanrı’ya ve dini değerlere hakaret kabul edilecek ifadelerin kullanılmasını yasaklayan anayasa maddesinin değiştirilmesine ilişkin referandum için de oy kullandı. İlgili yasa referandum sonucunda kaldırıldı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, sınırlı sayıda ülke dışında bütün dünyanın ABD’nin İran yaptırımları karşısında Tahran’ın yanında yer aldığını ve geleneksel müttefiklerin Washington yönetimini yalnız bıraktığını söyledi. İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri de, ABD’nin İran petrolüne bir alternatif bulamadığını ve planlanan yaptırımların Tahran’ın petrol satışını durduramayacağını ifade etti.

İran Petrol Bakanlığı, ABD’nin 6 Kasım’da uygulamaya başlayacağı ülkenin enerji sektörünü hedef alacak ikinci yaptırım paketinin devreye girmesine bir hafta kala, ülke petrolünü Tahran Enerji Borsası üzerinden satışa çıkardı.

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Wang Qishan, Mısır’ı ziyaret etti, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Başbakan Ahmed Nazif le bir araya geldi. Abdulfettah es-Sisi, dış politikalarında Kahire ile Pekin arasında kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerinin gelişmesine öncelik verdiklerini ifade etti.

İsrail Ordusu tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nden İsrail’e roket saldırısı düzenleyen İslami Cihad örgütünün saldırı emrini Suriye ve İranlı yetkililerden aldığı ifade edildi.

Gürcistan’da vatandaşlar cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa gitti. Ülkenin 5. cumhurbaşkanını belirleyecek seçimler halk oylaması şeklinde yapılan son cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Yapılan anayasa değişikliği doğrultusunda bundan sonra Gürcistan’da cumhurbaşkanını milletvekilleri ve yerel yöneticilerden oluşan 300 kişilik bir heyet belirleyecek.

İngiltere Premier Lig takımlarından Leicester City kulübünün sahibi Vichai Srivaddhanaprabha’nın da içinde olduğu helikopter, kulübün maçlarını oynadığı King Power Stadyumu yakınındaki bir otoparka düştü. Olayda hayatını kaybeden olup olmadığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

29 Ekim 2018

Brezilya’da devlet başkanlığına Sosyal Liberal Parti’nin (PSL) adayı aşırı sağcı Jair Bolsonaro seçildi. Bolsonaro, oyların yüzde 56’sını, İşçi Partisi’nin (PT) adayı Fernando Haddad ise oyların yüzde 44’ünü aldı.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel,  lideri olduğu Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) aralık ayında yapılacak kongresinde başkanlığa yeniden aday olmayacağını ve başbakanlığı da bırakacağını açıkladı.

Suriye resmi haber ajansı SANA, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye’nin Hacin kentine düzenlediği hava saldırısında yasaklı beyaz fosfor kullanıldığını iddia etti.

Rusya’nın yaklaşık 4 yıldır görevini sürdüren Suriye Büyükelçisi Alexander Kinshchak’ın yerine, Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Alexander Yefimov atandı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun hafta sonu gerçekleştirdiği daha önceden açıklanmayan Umman ziyaretinin ardından İsrail kabinesinden bir heyet de Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret etti.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi bugün Davao kentinde Filipinler Cumhurbaşkanı Rodrigo Duterte ve mevkidaşı Teodoro Lochen’le bir araya geldi. Taraflar görüşmenin, ASEAN ülkelerinin Güney Çin Denizi ile alakalı zirvesinde üzerinde çalışılması yönünde mutabık kaldıkları Güney Çin Denizi Eylem Kuralı odaklı olduğunu ifade etti.

ABD’nin önde gelen Müslüman derneklerinden ABD Müslüman Kuruluşları Konseyi (USCMO) ve Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Pittsburgh şehrinde sinagoga düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan kişilerin aileleri için yardım kampanyası başlattı.

Pittsburgh’lu Yahudi liderler ABD Başkanı Trump’a açık mektup yazarak, aşırıcı beyaz örgütleri ve siyasi geleneklerini açık şekilde kınayana kadar kendisini şehirlerinde görmek istemediklerini ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, ABD’nin Pittsburgh şehrindeki sinagoga yapılan terör saldırısını kınadı.

Endonezya’da Lion Havayolları’na ait içinde 189 yolcunun bulunduğu uçak kalkıştan kısa süre sonra denize düştü. Endonezya Ulaştırma Bakanlığı kazadan kurtulan olduğunu düşünmediklerini açıkladı.

Guatemala’dan yola çıkarak ABD’ye gitmek isteyen bir grup göçmen Meksika sınırında güvenlik güçleriyle çatışmaya girdi. ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından paylaştığı mesajında Güney Amerika ülkelerinden ABD’ye doğru yola çıkan göçmenleri uyardı, Amerikan ordusunun sınırda kendilerini bekliyor olacağını ifade etti.

Yunanistan’da yeni eğitim yasa tasarısını protesto eden çoğunluğu lise öğrencilerinden oluşan grup ile polis arasında çatışma çıktı.

Yemen’in batısında bulunan liman kenti Hudeyde’de halk, Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri’ni protesto etti.

İngiltere Premier Lig takımlarından Leicester City’nin sahibi Vichai Srivaddhanaprabha’nın, kulübün maçlarını oynadığı stadyumun otoparkına düşen helikopterde hayatını kaybettiği bildirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.