Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kongre tarihindeki ilk başörtülü ve Somali asıllı üye: Ilhan Omar

ABD’de Minnesota eyaletinin 5. bölgesinden seçimlere giren Somali asıllı Ilhan Omar, Temsilciler Meclisi’ne giren ilk Müslüman kadın üyelerden biri oldu. Ilhan Omar, oyların yüzde 78’ini alarak Cumhuriyetçi rakibi Jennifer Zielinski karşısında galip geldi.

36 yaşındaki Omar, Somali’de doğdu. Ailesiyle beraber Kenya’ya kaçtıklarında 8 yaşındaydı. 1997’de Minneapolis’e yerleşmeden önce burada bir mülteci kampında 4 yıl yaşadı. Omar, internet sitesindeki kampanyasında siyasete olan ilgisinin yerel yönetim parti toplantılarında büyükbabasına tercümanlık yaparken 14 yaşında başladığını söylüyor.

2 yıl önce ABD Başkanı Trump seçim kampanyasını yaparken Minneapolis-St. Paul Havaalanında dinleyicilerine; “Minnesota, 90’ların başından bu yana göç eden  Somalili mültecilerin elinde yeterince azap çekti. Haberiniz, onayınız olmadan bir sürü Somalili mülteci şehrinize geliyor ve bazıları IŞİD’e katılıp radikal fikirlerini tüm ülkeye ve dünyaya yayıyor” demişti.

Omar ise zafer konuşmasında, “İnsanlar politik korkuyu, bölünmeyi ve yıkımı satarken biz umuttan bahsediyoruz. Neşenin politikasından konuşuyoruz” dedi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.