Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Polisin İstiklal’de yürümelerine izin vermediği kadınlar: Susmuyoruz, korkmuyoruz

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde İstanbul Tünel Meydanı’nda toplanan binlerce kadının İstiklal Caddesi’ne yürümesini, yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle engelleyen polis, kadınlara biber gazı ile müdahale etti.

Türkiye’nin pek çok şehrinde kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde kadına karşı şiddete, ayrımcılığa ve eşitsizliğe karşı alanlara çıktı. İstanbul’daki eylem, yüzlerce kadının Taksim Tünel Meydanı’nda saat 17.00’de toplanmasıyla başladı. Ellerinde dövizlerle “Erkek şiddeti son bulsun”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları atan kadınlar, İstiklal Caddesi’nde yürümek isteyince polis engeliyle karşılaştı. Saat 18.15’e kadar alanda sloganlar atarak ve ses çıkarma eylemi yaparak bekleyen kadınlara polis, kalkanlarla iterek ve biber gazı sıkarak müdahale etti.

Polis tarafından engellenen kadınlar, “Kadınlar her yerde” diyerek Taksim’in sokaklarına dağılma ve Mis Sokak’ta yeniden buluşma çağrısında bulundu. Odakule ve İstiklal Caddesi’nin ara sokaklarına dağılan yüzlerce kadın, farklı yerlerde basın açıklamasını okudu, oturma eyleminde bulundu. Polis, ara sokaklardan geçerek Mis Sokak’ta toplanan, halaylar çekip sloganlar atan kalabalığı dağıtmak için harekete geçti. Eylemcileri bir süre kovalayan polisin gözaltı yapmadığı gözlendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.