Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “Ekonomide yaz aylarında maruz kaldığımız saldırıların etkilerini siliyoruz”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan’ın dış politika, Suriye’deki gelişmeler ve ekonomi ağırlıklı konuşmasından satır başları şöyle:

“4.5 milyon insanı ülkesinde barındıran bir Türkiye var”

“Akdeniz’de son dönemdeki arama faaliyetleri nedeniyle çıkan sorunlar çıkar çatışmalarının konusu olmaya başlamıştır. Arkasına Avrupa devletlerini alan Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın davranışları tehlike kaynağı haline gelmiştir. Ülkemizi 12 mil meselesinde Ege’ye ayak basamaz, Kıbrıs’ta kendi haklarını savunamaz duruma getirme girişimleri beyhudedir. Buna engel olmak isteyenlere hadlerini bildirmekte kararlıyız.

Fırsatçılık kötüdür. Akdeniz’de hakları olmayan alanlarda ekonomik ve siyasi hâkimiyet kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Mülteci konusunda titreyenler konu rant olduğunda aslan kesiliyorlar. Şu anda 4.5 milyon insanı ülkesinde barındıran bir Türkiye var. Diğer tarafta botlarda Akdeniz’e açılanların botlarını şişlemek suretiyle Ege’nin sularına gömenler var. Geçmişte bize defalarca oynanmış bu oyunlara artık karnımız toktur. Türkiye olarak tezlerimizden en küçük taviz vermeyecek, milletimizin haklarını savunacağız.” 

“Karadeniz barış denizi olmalı”

“Karadeniz’de başka bir gerilim tırmanıyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki hadiselerin yeniden alevlenmesinden üzüntü duyuyoruz. İki ülke ile kurduğu işbirliğini geleceğe taşıma niyetinde olan bir ülke olarak, Karadeniz’in barış denizi olmasını istiyoruz. Sorunların diyalogla çözülmesi çağrısı yapıyoruz. Rusya ve Ukrayna’yı karşı karşıya değil, yan yana görmekten memnuniyet duyarız.”

“DEAŞ balonunu Fırat Kalkanı Harekâtı patlatmıştır”

“Suriye konusunda ilkeli duruş sergileyen tek ülke biziz. DEAŞ bahanesiyle Suriye topraklarında herkes çıkar peşinde koşarken, biz risk alarak sahaya girdik ve terör örgütüne ağır darbe vurduk. DEAŞ balonunu Fırat Kalkanı Harekâtı patlatmıştır. Dev aynasında gösterilen DEAŞ’ın nasıl bir proje olduğu, Türkiye’nin sahaya girmesiyle görülmüştür. İslamın başındaki en büyük dert olan bu örgütü biz çökertmeye başladık. Suriye’de DEAŞ yoktur, DEAŞ görüntüsü altında ülkeyi karıştırmak için yedekte bekletilen donatılan birtakım küçük çeteler vardır. Biz Türkiye olarak bu örgütün kalıntılarını bitirmeyi taahhüt ediyoruz.” 

“Kendi bekamız için ne gerekiyorsa yapacağız”

“Bir başka oyun da sınırlarımızda oynanmaktadır. PKK’nın Suriye kolunu oluşturan bu terör örgütünün tek hedefi Türkiye’dir. Silahlandıranların derdi terörle mücadele değildir. Tepkisiz kalmamız mümkün değil. Kandil’dekilerin başına ödül koyanlar, onlardan emir alanlarla iş tutuyorlar. Allah’ın izniyle teröristleri tepeleyeceğimiz günler çok yakın.

MGK toplantımızda bu meseleleri değerlendirip önemli kararlar alacağız. Oyalama taktikleriyle bizi idare edebileceklerini sananlar artık yolun sonuna geldiklerini görecekler. Müttefik olduklarını söyleyenler, ilişkilerimizi geleceğe taşımak isteyenler için bu fırsattır. Teröristlerin önünden çekildikleri takdirde yanımızda olduklarını anlayacağız. Aksi takdirde kendi bekamız için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.”

“Güney Amerika dönüşü kalan adaylarımızı açıklayacağız”

“Geçtiğimiz cumartesi 40 belediye başkan adayını paylaştık. 20 adet büyükşehir ve il belediye başkanımızın ismini kamuoyuna açıklayacağız. Ardından MGK toplantımıza başkanlık edip, değerlendirme yapıp önemli kararlar alacağız. Güney Amerika dönüşü kalan adaylarımızı, ilçe ve belde adaylarımızı açıklayacağız.” 

“Aralık itibariyle yeni bir istihdam ve yatırım seferberliği başlatacağız”

“Ekonomide yaz aylarında maruz kaldığımız saldırıların etkilerini siliyoruz. Seçim ikliminin bu olumlu gidişi engellemesine izin vermeyeceğiz. Bazı kesimlerin bekle gör politikasına devam ettiklerini görüyoruz. Gün fırsatları değerlendirme günüdür. Uluslararası yatırımcıların ilgisi örnek olmalıdır. Aralık ayında çok olumlu gelişmeler yaşanmasını bekliyoruz. Turist sayısı 40 milyonu aşıyor, rekor üzerine rekor. Hâlâ tereddütte kalmak bizim insanımıza yakışmıyor. Aralık itibariyle yeni bir istihdam ve yatırım seferberliği başlatarak, 2019’a iyi bir giriş yapacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.