Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nijerya’dan sonra Gabon Devlet Başkanı da “Hayattayım, ölmedim” demek zorunda kaldı

Gabon Devlet Başkanı Ali Bongo, öldüğü dedikodularını reddetti. The Guardian’dan Kate Lyons, olayı “Dünya liderlerinin en garip meşguliyeti: Kariyerlerinin bir yerinde, öldükleri iddialarını reddetmek zorunda kalıyorlar” ifadesiyle haberleştirdi.

Bongo’nun demeci, Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari’nin öldüğü ve Sudanlı klonuyla değiştirildiği iddialarını reddetmesinden bir gün sonraya rastladı. Gabon, 24 Ekim’de Suudi Arabistan’da düzenlenen bir konferansta düşüp bayılmasının ardından, 6 hafta gözlerden uzak kalmış ve ilk kez dün halkın önüne çıkmıştı. Geçen süre zarfında resmi kaynaklardan Başkan’ın yorgun olduğu ve kanaması olduğu dışında herhangi bir bilgi verilmemiş, bunun üzerine halk arasında Bongo’nun öldüğü dedikoduları yayılmıştı.

Hayatta olduğunu gösteren sessiz videoda Bongo, mavili beyazlı bir entari içinde süt içip, Fas Kralı 6. Muhammed ile konuşurken görülüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=PcBISn7IEPM

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.