Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Delillerin karartıldığının iddia edildiği çocuk istismarı davasında tahliye kararı

2015 yılında Adana’daki bir camide yaşanan çocuk istismarına verilen tahliye kararı, kamuoyundan büyük tepki aldı.

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, o dönemde 12 yaşında olan E.S.’yi istismar eden cami imamı M.D. tahliye edildi.  M.D’nin tahliyesine dair yorum yapan davacı avukatı Semra Kabasakal, bu kararın istismar edilen çocuğun beyanının esası ilkesine aykırı olduğunu söyledi.

E.S.’nin avukatı Kabasakal, Medyascope tv’ye konuştu:

“Müvekkilim 11-12 yaşlarındayken Adana Gülek’te babasının dükkanının karşısındaki Merkez Camii’de yaz tatilinde Kuran kursuna gidiyor. Bu kursta M.D. ders veriyor o dönem. Caminin temizliği de ‘Sevabınız artacak’ denilerek çocuklara yaptırılıyor. Bu temizliklerden biri sırasında, müvekkilim malzeme alması için bir depoya yollanıyor. Deponun iki kapısı var, biri tuvalete; biri de imamın cami lojmanında kaldığı yere, evine bakıyor. Karanlık olan depoda müvekkilim tacize uğruyor, bağırıyor, ancak sonrasını hatırlamıyor. Tek hatırladığı kendisini otoban kenarında bir ağacın altında bulduğu. Sonrasında müvekkilim zaman geçtikçe korkmaya ve depresif hallere girmeye başlıyor ve iki kere intihara teşebbüs ediyor. Lisedeki rehberlik öğretmeni çocuğun durumunu fark ediyor, gece uyuyamaması ve korkması üzerine müvekkilim ile iletişime geçiyor. Müvekkilim olayı anlatınca M.D. hemen tutuklanıyor. Ancak sondan bir önceki duruşmada M.D. serbest bırakılıyor ve deliller karartılıyor. Müvekkilimin yalan söylemesi için hiçbir gerekçe yok, zira imam bu ailenin iki çocuğunun ismini koyacak kadar yakın aileye.”

“İmamın bağlantıları sebebiyle aklanmaya çalışıldığını düşünüyoruz”

Avukat Semra Kabasakal, olayda bahsedilen deponun dava dosyasına eklenen fotoğraflarındaki halinden çok farklı olduğunu söyledi. Kabasakal “Keşif yapıldı. Deponun temizlendiğini, elektrik tesisatının yeni döşendiğini, iptal edildiği için devamlı kapalı olan diğer kapının yeniden açıldığını, lamba takıldığını gördük. Bu yeniliklerle burada böyle bir şey olamayacağı izlenimi verilmeye çalışılıyor.” dedi.

Kabasakal M.D.’nin Adana’daki dini bir derneğe üyeliği sebebiyle korunuyor olabileceğini düşündüklerini söyledi. M.D.’nin maddi durumunun bir devlet memuruna göre oldukça iyi olduğunu belirten Kabasakal “Davanın sonucundaki bu ani değişikliğin sebebi, M.D.’nin söz konusu dernekteki bağlantılarıyla alakalı olabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.