Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de Brexit oylaması ertelendi: Ortalık darmaduman


Dün akşam saatlerinde İngiltere Başbakanı Theresa May, Avam Kamarası’nda yapılacak Brexit oylamasının ertelendiğini duyurdu. May’e göre erteleme sebebi, oylamanın reddedileceği öngörüsü. May, anlaşmaya en büyük muhalefetin Kuzey İrlanda konusundan geldiğini açıkladı. Ayrıca, AB’den anlaşma olmadan da ayrılabileceklerini, bu yönde çalışmalar yapılacağını söyledi, ikinci referandum çağrılarını reddetti. 

Corbyn: “Hükümet kontrolü kaybetti”

May’in açıklamalarına en sert tepkilerden biri İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’den geldi. Corbyn’e göre hükümet kontrolünü kaybetti ve darmadağın oldu. Liberal Demokrat Parti ve Galler partisi Plaid Cymru, hükümete karşı olası güvensizlik önergesini destekleyeceklerini açıkladı. Kuzey İrlanda’nın dört muhalefet partisi de ortak açıklamayla Brexit’in iptalini istediklerini duyurdu. 

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Mina Andreeva, masadaki anlaşmaya müzakere etmeyeceklerini açıklarken İngiliz Sterlini değer kaybetti. 
Dün Avrupa Adalet Divanı, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararını tek taraflı olarak iptal edebileceği kararı vermişti. Bu hak, AB ile müzakereler sürdüğü sürece geçerli olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.