Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya’da katedrale silahlı saldırı

Brezilya’da Sao Paulo eyaletinin 100 kilometre kuzeyinde yer alan Campinas kentindeki Metropolitan Katedrali’ne düzenlenen silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Yetkililer, saldırganın kimliğini Euler Fernando Grandolpho olarak açıkladı. 49 yaşındaki Grandolpho’nun saldırıyı neden gerçekleştiridiğ ise bilinmiyor. Katedralde düzenlenen öğlen ayinin sonunda, dua edenlere ateş açan Grandolpho, polis müdahalesi sırasında intihar etti.

Campinas Belediye Başkanı Adriano Augusto Grandolpho’nun önce oturduğu sıranın arkasındakilere ateş açtığını, daha sonra farklı yönlere doğru da ateş ettiğini, özel olarak birini hedef almadığını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.