Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Strasbourg saldırısının failinin kimliği açıklandı

Fransa’nın Almanya sınırındaki Strasbourg şehrinde dün akşam gerçekleşen silahlı saldırıda en az üç kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.
Saldırı şehrin merkezindeki Kléber meydanında, Noel pazarının yakınlarında gerçekleşti.

Saldırının ardından taksiye binerek olay yerinden kaçan ve izini kaybettiren zanlı ise yakalanabilmiş değil. Son olarak kimliğini gizleyen iki polis yetkilisi, saldırıyı gerçekleştirenin 29 yaşındaki Cherif Chekatt olduğunu açıkladı. Yetkililerden birine göre Chekatt hakkında daha önce pek çok silahlı soygun dahil olmak üzere 25 farklı suçtan dosya açılmış.

Chekatt’ın güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaralanmış olduğu sanılıyor. Olayın ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından bölgeye gönderilen İçişleri Bakanı Christophe Castaner, şüphelinin 350 emniyet görevlisi tarafından arandığını duyurdu.

Saldırıyı öngören polisler olayın gerçekleştiği günün sabahı Chekatt’ın evinde arama yapmış, kendisini evde bulamamıştı.

Strasbourg Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise vatandaşlara olay açıklığa kavuşana kadar “evlerinde kalma” çağrısında bulunuldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.