Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da hızlı tren kazası: 9 ölü, 47 yaralı

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT) sabaha karşı saat 06:30 sularında Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda kaza yaptı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre trenin çarptığı üst geçidin bir kısmı vagonların üstüne çöktü.

DHA, hızının 80-90 kilometre civarında olduğunu duyururken, görüntülerde Yüksek Hızlı Tren’in en az iki vagonunun raydan çıktığı görülüyor .

Kazada yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu.

Kaza sonrası olay yerinde açıklama yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, tren kazasının Yüksek Hızlı Tren’in aynı güzergahta yol kontrolü yapan kılavuz trene çarpması sonucu meydana geldiğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, yaptığı açıklamada kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 9’a yükseldiğini söyledi.

Turhan, şöyle konuştu: “Bu sabah Ankara garı’ndan Konya’ya hareket eden trenimiz 06.30 sıralarında Yenimahalle İlçemizde yol kontrolünden dönen lokomotifimiz ile çarpışarak elim bir kaza meydana gelmiştir. Kaza yerinde saat 10.00 itibariyle yapılan tespitlerde 3 makinist arkadaşımız 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastaneye 48 yolcu sevk edilmiş. Bunlardan biri de hastanede hayatını kaybetmiştir. Toplam 9 vatandaşımız şu anda bu kaza sonucunda hayatını kaybetmiştir. Olay yerinde gerekli olay nedeniyle ilgili araştırma ve inceleme çalışmalarına başlanmıştır. Ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastanelerimizde tedavi gören 47 vatandaşımıza da acil şifalar diliyorum. Kaza nedenine ilişkin araştırma devam ediyor, gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağız” dedi.

Kazayı duyan ve trende yakınları bulunan çok sayıda kişi de olay yerine akın etti, yetkililerden bilgi almaya çalıştı. Kaza nedeniyle aynı hattaki tren seferleri durdurulurken, ekiplerin çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.