Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP ve İYİ Parti 21 ilde ittifak için anlaştı

CHP ile İYİ Parti arasında bir ayı aşkın süredir devam eden yerel seçimlerde işbirliği görüşmelerinde nihayet anlaşma sağlandı. Anlaşmaya göre CHP 10, İYİ Parti ise 11 ilde belediye başkanı çıkarmayıp bir birlerinin adaylarını destekleyecekler.

Anlaşmaya varıldığını iki partinin genel başkanları Çarşamba gecesi kameraların karşısına geçerek duyurdu. Anlaşmanın detaylarını ise iki partinin kurmayları gazetecilere anlattı. Anlaşmaya göre CHP, Balıkesir, Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri,Sakarya ve Gaziantep’te aday çıkarmayıp İYİ Parti’nin adaylarını destekleyecek.Buna karşılık İYİ Parti de İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Eskişehir,Hatay ile Antalya, Bursa ve Adana’da aday çıkarmayıp CHP adaylarını destekleyecek. İki partinin de aday çıkarmaya istekli olduğu Mersin’de ise anlaşma sağlanamadı. Mersin’de iki parti de ayrı ayrı yarışacak.

Anlaşmaya göre CHP ile İYİ Parti toplam 21 ilde ittifak kurmuş oldu. Bu ittifak AKP ve MHP cephesinden sızan haberlerle karşılaştırıldığında toplam 8 ilde CHP-İYİ Parti ittifakı ile AKP-MHP karşı karşıya yarışacak. Bu iller: İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Muğla, Adana,Denizli ve Manisa. İki partinin bazı ilçe merkezleri için de ittifak  yapacağı bu konuda iki parti temsilcilerinin çalışmalarını sürdürecekleri öğrenildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.