Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meditasyon yaparken leopar saldırısına uğrayan Budist rahip öldü

Yetkililer, Maharaştra Hint eyaletindeki bir ormanda meditasyon yapan Budist rahibin leopar saldırısında sonucu öldüğünü söyledi.

Yetkililerin PTI haber ajansına verdiği demeçte, Rahul Walke’nin Tadoba ormanında leoparları  koruma altında bulunduğu alanda “bir ağacın altında meditasyon” yaptığını belirtti.

BBC’nin haberine göre, Walke, ormanın içinde bulunan bir Budist tapınağına bağlıydı, ancak meditasyon yapmak için tapınaktan çok uzakta bir yere doğru yürüdü. Orman görevlileri, rahipleri çok uzaklara gitmeye karşı uyardıklarını belirtti ve “Herkesi ormanın içine girmemesi konusunda uyarmak istiyorum” dedi. Leopar yakalama planları olduğu söyleyen  Narawane, “İki kafes ve bir kamera tuzağı kurduk. Hayvanı sakinleştirmeye çalışacağız” dedi.

“Saldırıya uğrarken gördüm ancak döndüğümde Walke ölmüştü”

Eyalet hükümet yetkilileri rahip Walke’in ailesine 1.2 milyonluk rupi (16,762 dolar – 13,280 euro) vereceğini açıkladılar.

Aynı tapınağa ait bir rahip, BBC Marathi’ye verdiği demeçte, çarşamba sabahı yemek vermek için meditasyon yerini ziyaret ettiğinde Walke’in saldırıya uğrarken gördüğünü söyledi. Ancak yardım istemeye giden rahiplerin döndüklerinde Walke’in öldüğünü söyledi. Tadoba koruma alanı yaklaşık olarak 88 kaplanın evidir. Ayrıca leoparlar, tembel ayılar, sırtlanlar ve bal porsuğu gibi çok çeşitli diğer hayvanlara da ev sahipliği yapmaktadır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.