Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

71 yaşındaki Fransız Atlantik’i varil içinde geçmek için okyanusa açıldı

BBC’de yayınlanan habere göre, 71 yaşındaki Fransız Jean-Jacques Savin, varil biçimindeki kapsülüyle Atlantik Okyanusu’nu geçmek için yola koyuldu. Motoru olmayan kapsül, okyanus dalgalarıyla hareket edecek.

Önceden ormancı ve pilot olarak da çalışan 71 yaşındaki emekli paraşütçü askerin turuncu kapsülünün içinde uyuma kabini, mutfak ve bir depo bulunuyor. 60 bin euroya mal olan kapsülün parası bağışçılardan gelmiş.

Kapsül, dalgalara dayanıklı olacak şekilde tasarlanmış.

4 bin 500 kilometrelik yolculuk için tasarlanmış kapsül, 3 metre uzunluğunda ve 2,1 metre genişliğinde. Toplam alanı 6 metrekare. Dalgalara ve katil balina saldırılarına dayanacak şekilde tasarlanan kapsülün üzerinde, iletişim ve GPS için elektrik üretecek güneş panelleri de bulunuyor.

Savin’in kilerinde yılbaşı için kaz ciğeri ve Sauternes marka beyaz şarap da bulunuyor. Maceraperest ihtiyar, 14 Ocak’taki doğum günü için ise yanına bir şişe kırmızı şarap almış.

İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’ndan Karayipler’e uzanan yolculuğun üç ay sürmesini umut eden Savin’in yol boyunca bırakacağı işaretler, bilim insanlarının dalgalar üzerine yaptıkları araştırmalara yardımcı olacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.